Η επερχόμενη κονσόλα της Sony, PlayStation 5, είναι αυτή που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των gamers τις τελευταίες μέρες. Έπειτα από το event της παρουσίασης παιχνιδιών, αλλά και της ίδιας της κονσόλας, που έκανε η εταιρεία λίγες μέρες πριν, σημείωσε πολύ μεγάλα νούμερα τηλεθέασης και όλοι ανυπομονούν για αυτό.

Αφού είδαμε την κονσόλα και ενώ η Sony μας έχει παρουσιάσει το χειριστήριό της εδώ και καιρό, επόμενο είναι οι περισσότερες συζητήσεις πλέον γύρω από το PlayStation 5 να έχουν να κάνουν με την τιμή του. Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησαν φήμες πως το Amazon έβγαλε για λίγα λεπτά δημόσια στην ιστοσελίδα του το PlayStation 5 έναντι $699. Στην συνέχεια βέβαια βγήκαν στο διαδίκτυο αρκετοί οικονομικοί αναλυτικές και σύμβουλοι και εξήγησαν γιατί αυτό δεν μπορεί να ισχύει. Η επερχόμενη κονσόλα της Sony είναι αδύνατον να κοστίζει περισσότερα από $499, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους αναλυτές.

Μέσα σε όλο αυτό το “χάος” πληροφοριών λοιπόν, έφτασε στα αφτιά μας μια είδηση της τελευταίας στιγμής, που αφορά στην τιμή του PlayStation 5 για την Ελλάδα. Είναι γνωστό πως η Ελληνική αγορά έχει αυξημένο ποσοστό ΦΠΑ σε σχέση με αρκετές χώρες του εξωτερικού, οπότε περιμένουμε να δούμε μια τιμή λίγο μεγαλύτερη από την τιμή που πιστεύουν οι περισσότεροι θαυμαστές της κονσόλας.

PlayStation 5

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες που εξέδωσε μια μεγάλη retailer επιχείρηση, η κονσόλα στην χώρα μας αναμένεται να κοστίζει 419€ για την Digital Edition και 519€ για την Standard Edition. Αν όντως οι τιμές αυτές που έφτασαν στα αφτιά μας αληθεύουν, τότε μιλάμε για μια πολύ καλή κίνηση τακτικής από την Sony, καθώς η τιμή δεν θεωρείται ούτε ιδιαίτερα ψηλή αλλά ούτε και εξωφρενικά χαμηλή. Το PlayStation 5 έχει να δείξει αρκετά πράγματα και έρχεται με πλήρως ανανεωμένο σχεδιασμό και πολλά νέα exclusives παιχνίδια, όπως θα όφειλε σωστά να κάνει μια κονσόλα επόμενης γενιάς.

Οι τιμές 419€ και 519€ για τις δύο εκδόσεις που μας έδειξε οι Sony φαντάζουν πολύ πιθανές σαν ποσά, αν και ακόμα δεν είναι επίσημα επιβεβαιωμένες από την εταιρεία. Μείνετε συντονισμένοι στο threepixelslab.gr για οποιοδήποτε νεότερο.

Περισσότερες πληροφορίες για το PlayStation 5 θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Sony.