Αρκετοί από εμάς έχουμε βρεθεί στη δύσκολη θέση να μην ξέρουμε τι σειρά ή ταινία θα δούμε μπροστά από το home page του Netflix. Το Netflix μας είχε βγάλει από αυτή τη “δύσκολη” διαδικασία επιλογής προσθέτοντας την επιλογή Play Something. Η συγκεκριμένη επιλογή διαλέγει τυχαία, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, κάτι για εμάς και αν θέλουμε ξεκινάμε να το βλέπουμε. Αυτή η διαδικασία γίνεται ακόμη πιο εύκολη, αφού πλέον μπορείτε να δώσετε την εντολή “Play Something” στην Alexa και να ξεκινήσει αυτή την τυχαία επιλογή περιεχόμενου στο Netflix.

Προς το παρόν, όσοι διαθέτουν Fire TV και ζουν στις Η.Π.Α ή τον Καναδά μπορούν απλώς να πουν “Alexa, Play Something on Netflix” και με αυτή την φωνητική εντολή θα τους εμφανιστεί τυχαίο περιεχόμενο.

Τους τελευταίους 12 μήνες, είδαμε ότι οι πελάτες του Fire TV που χρησιμοποίησαν φωνητικές εντολές για να δουν περιεχόμενο σχεδόν δύο φορές περισσότερο. Με το Fire TV και το “Play Something” του Netflix μπορούμε γρήγορα να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να βρουν την σειρά ή ταινία που τους ταιριάζει.

Η συγκεκριμένη λειτουργία αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες πλατφόρμες, όπως αυτή του iOS. Δε γνωρίζουμε πότε και πώς θα γίνει διαθέσιμη αυτή η φωνητική εντολή και στη χώρα μας.