Αν μη τι άλλο, η CD Projekt RED δέχτηκε ένα τεράστιο πλήγμα στη δημοτικότητά της -και τα κέρδη της- ύστερα από την αποτυχημένη κυκλοφορία του Cyberpunk 2077, η οποία τους κόστισε όχι μόνο σε μετοχές, αλλά και σε φήμη και σε έσοδα. Μην ξεχνάμε πως μέχρι και σήμερα το παιχνίδι δεν υπάρχει στο PlayStation Store προς αγορά.

Σύμφωνα με αναφορά του Reuters, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για αυτό το οικονομικό τρίμηνο. Τα κέρδη της CD Projekt RED φαίνεται να έχουν πέσει στο μισό, και ενώ δεν έχουμε πληροφορίες για το πόσα ακριβώς αντίτυπα του CP πωλήθηκαν, απέφεραν στην εταιρεία το 60% των εσόδων. Για να είμαστε πιο ακριβείς, τα κέρδη πέσαν κατά 64,7% στα 32,5 εκατομμύρια zloty, δηλαδή περίπου 7,2 εκατομμύρια ευρώ. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει 80 εκατομμύρια zloty, αλλά η ανάπτυξη και συντήρηση του Cyberpunk επηρέασαν δραματικά το ποσό αυτό. Και η μετοχές της εταιρείας βέβαια χάσαν την αξία τους κατά περίπου 60% σε σχέση με την κορυφή που είχαν πιάσει λίγο πριν τη κυκλοφορία του παιχνιδιού. Τέλος, τα ακαθάριστα έσοδα έχουν και αυτά μια μικρή πτώση της τάξης του 2%.

Η CD Projekt RED, προσπαθώντας να το καταπολεμήσει αυτό κάνοντας κάποιες ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργείας της. Το σχέδιό της προβλέπει μεταφορά σε ένα μοντέλο παράλληλης ανάπτυξης, όπου πολλά παιχνίδια μεγάλου προϋπολογισμού θα αναπτύσσονται ταυτόχρονα, αρχής γενομένης από το 2022.

Τέλος, μέχρι τη λήξη αυτού του ημερολογιακού έτους, η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει τον ίσως πιο αγαπημένο τίτλο της, Witcher 3, σε next gen κονσόλες.

Διαβάστε επίσης: Τεράστια οπτική ανανέωση για το No Man’s Sky