Σύμφωνα με επίσημες πηγές, η Electronic Arts επιβεβαιώνει πως ο CEO και ο CFO της Codemasters, Frank Sagnier και Rashid Varachia αντίστοιχα, θα αποχωρήσουν από τις θέσεις τους, μόλις 4 μήνες μετά από την εξαγορά της εταιρείας τους.

Η αναφορά μας έρχεται από την ιστοσελίδα GamingIndustry.biz, στην οποία ένας αντιπρόσωπος της EA ισχυρίστηκε πως η κίνηση αυτή ήταν από την αρχή “μέρος του σχεδίου”, όμως έγινε γνωστή μόλις πρόσφατα εξαιτίας της ταχύτατης ενσωμάτωσης της Codemasters και της θυγατρικής της, Slightly Mad.

Τόσο η Codemasters όσο και η Slightly Mad (οι developers της σειράς Project CARS) θα ενταχθούν στην EA Sports. Της Codemasters θα ηγηθούν οι ανώτεροι αντιπρόεδροι Clive Moody και Jonathan Bunney, ενώ η Slightly Mad θα παραμείνει με τον τρέχοντα CEO της, Ian Bell.

“Από τη στιγμή που μπήκε στην εταιρεία, ο Frank οδήγησε την Codemasters σε μία παγκοσμίου φήμης θέση ως ένα έμπειρο studio ειδικό στους αγώνες αυτοκινήτων και επέτρεψε στο ταλέντο και το πάθος τους για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό να λάμψουν και να υπερέχουν σε μια παγκόσμια σκηνή”, δήλωσε ο αντιπρόσωπος της EA.

Η ηγεσία στον οικονομικό τομέα από τον Rashid ήταν επίσης ένα αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας τους, με τις συνεισφορές του να περιλαμβάνουν την προώθηση σημαντικών εξαγορών, την εισαγωγή της Codemasters στο χρηματιστήριο το 2018 και την καθοδήγηση της δέουσας επιμέλειας και ενσωμάτωσης της Codemasters στην EA.

 

Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες στον Frank και τον Rashid για όλα όσα έχουν κάνει για την Codemasters και την Electronic Arts και τους ευχόμαστε τα καλύτερα. Γνωρίζουμε την κουλτούρα που δημιούργησαν μέσα στην εταιρεία και το καινοτόμο πνεύμα τους θα παραμείνει μαζί της μέσω της εξαιρετικής ηγετικής τους ομάδας.

Μόλις πριν έναν μήνα, ο CEO της Electronic Arts, Andrew Wilson επέμενε πως η εταιρεία δεν είχε καμία πρόθεση να μετατρέψει την Codemasters σε “ένα ακόμα στούντιο της EA”, ενώ αμέσως μετά από την εξαγορά τους τον Φεβρουάριο είχε δηλώσει πως ήθελε η εταιρεία να κρατήσει την ξεχωριστή της ταυτότητα στο χώρο. Όμως, κρίνοντας από αυτές τις εξελίξεις, φαίνεται πως το μέλλον ίσως είναι αβέβαιο.

“Όπως έγινε και με τη Respawn, το πλάνο μας δεν είναι να μπούμε και να καταλάβουμε την Codemasters. Το πλάνο μας δεν είναι να την μετατρέψουμε σε ένα ακόμα στούντιο της EA, το πλάνο μας είναι η παροχή ευκαιριών”, δήλωσε.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις διάσημες (και βασικές) σειρές τις εταιρείας όπως το DiRT Rally και το F1; Θα κρατήσουν τις simcade ρίζες τους ή θα αλλάξουν εντελώς; Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε.