Παρ’ όλο που οι next-gen κονσόλες της Sony και της Microsoft παραμένουν δυσεύρετες ακόμα και 9 μήνες μετά την κυκλοφορία τους το Νοέμβριο του 2020, η Nintendo συνεχίζει ακάθεκτα την πορεία της με το Switch και να σπάει ολοένα και περισσότερα ρεκόρ. Ειδικά από την αρχή της πανδημίας και μετά η εταιρεία είδε τις πωλήσεις της να εκτοξεύονται, καθώς το Switch σιγά σιγά εξελίχθηκε ως η “go-to” λύση στην ψυχαγωγία των παιδιών, της οικογένειας και όχι μόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο τους τελευταίους 18 μήνες η Nintendo πούλησε περισσότερα από 36 εκατομμύρια Switch ενώ οι συνολικές πωλήσεις βρίσκονται στα 84.59 εκατομμύρια μονάδες, αγγίζοντας σχεδόν τα ρεκόρ του Nintendo Wii και του πρώτου PlayStation και φτάνοντας έτσι στην έβδομη θέση (μέχρι στιγμής) best-selling κονσόλας όλων των εποχών.

Μάλιστα σε σύγκριση με πέρυσι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 37%, παρ’ όλο που η κονσόλα παραμένει σχεδόν ολόιδια από όταν πρώτο κυκλοφόρησε το 2017 (με μικρές παραλλαγές-εκδόσεις όπως το Switch Lite και το νέο Switch OLED).

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ανακοινώνονται συνέχεια περισσότεροι τίτλοι για την κονσόλα (όπως τα πολυαναμενόμενα Pokemon Brilliant Diamond και Shining Pearl) δείχνουν πως οι πωλήσεις θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν ασταμάτητα. Αν από την άλλη καταφέρει να πωλήσει άλλα 30 εκ. κομμάτια, που σίγουρα ακούγεται τεράστιο σαν νούμερο αλλά μάλλον είναι εφικτό, τότε το Switch θα ξεπεράσει όχι μόνο το PlayStation 4 αλλά και το original Game Boy / Game Boy Color, μπαίνοντας έτσι στην τρίτη θέση των πωλήσεων.