Μέσω ενός νέου νόμου, η κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει τις ώρες online gaming των νέων. Η δικαιολογία για την επιβολή του περιορισμού είναι η αίσθηση ότι αυξάνεται η εξάρτηση των νέων από gaming.

Ο περιορισμός είναι δραστικός, αφού τα άτομα κάτω από την ηλικία των 18 τα παιδιά θα επιτρέπεται να παίζουν online video games μόνο στο διάστημα μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής και μάλιστα μόλις για μία ώρα κάθε ημέρα. Να σημειώσουμε οι παραπάνω κανονισμοί περιλαμβάνουν και τις αργίες. Αυτό σημαίνει ότι η κινεζική κυβέρνηση περιορίζει το online gaming στις τρείς ώρες ανά εβδομάδα.

Σύμφωνα με αναφορά του South China Morning Post, εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι πολλοί γονείς ανησυχούν ότι το πρόβλημα με την εξάρτηση από το gaming μεταξύ των εφήβων και των παιδιών έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητά τους να μαθαίνουν και να διαβάζουν, καθώς επίσης και τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Θεωρείται μάλιστα πως αρκετά κοινωνικά προβλήματα πηγάζουν από αυτόν τον παράγοντα.

Οι περιορισμοί θα επιβληθούν μέσω των μεγάλων εταιρειών της χώρας, Tencent και NetEase, οι οποίες καλούνται να εισάγουν συστήματα login που θα απαιτούν το πραγματικό όνομα του παίκτη. Η πρώτη ανέφερε ότι υποστηρίζει ήδη το νέο κανονισμό και το σύστημα θα εισαχθεί άμεσα.