Όλοι γνωρίζουμε για τις νομικές διαμάχες μεταξύ Epic και Apple που υπάρχουν εδώ και καιρό. Το Fortine ως γνωστών αφαιρέθηκε από το App Store και δεν είναι πλέον προσβάσιμο σε συσκευές iOS μέσω αυτού. Μετά από κάποιο καιρό έχουμε μια αρχική δικαστική απόφαση, η οποία ίσως μας δώσει μερικές απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν στη σχέση Fortnite – iOS.

Η απόφαση του δικαστή δε μας δείχνει ποιος είναι ο “νικητής” της διαμάχης, καθώς φαίνεται να παίρνει το μέρος και των δύο εταιριών. Συγκεκριμένα ο δικαστής φαίνεται να βρίσκεται υπέρ της Apple σε όλα τα θέματα της διαμάχης, εκτός από το ζήτημα που αφορά στα εναλλακτικά συστήματα πληρωμών. Μεταξύ άλλων, η απόφαση της Apple να αφαιρέσει την Epic από το App Store κρίθηκε “έγκυρη και νόμιμη”.

Μετά από την απόφαση καταλαβαίνουμε πως όλα εξαρτούνται από την εταιρεία για το αν θα επιτρέψει το παιχνίδι στο App Store. Από την άλλη, ο CEO της Epic Games φαίνεται πιο σίγουρος για την επιστροφή του Fortnite αφού δήλωσε:

Το Fortnite θα επιστρέψει στο iOS App Store όταν και όποτε η Epic μπορέσει να προσφέρει αγορές εντός εφαρμογής με δίκαιο ανταγωνισμό στις in-app αγορές της Apple, μεταφέροντας το πλεόνασμα του κέρδους στους καταναλωτές.

Προς το παρόν τίποτα δεν είναι σίγουρο και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα με ακρίβεια. Όμως, όλα δείχνουν πως το Fortine θα επιστρέψει στο App Store κάποια στιγμή.