Η υπόθεση που σχετίζεται με τα περιστατικά διακρίσεων και όχι μόνο στο εσωτερικό της Activision Blizzard παίρνει άσχημη τροπή για την εταιρεία, αφού η Microsoft προαναγγέλλει αλλαγές στη σχέση με την εταιρεία, ενώ και η Sony έχει στραφεί εναντίον της.

Πιο συγκεκριμένα, ο Phil Spencer ανέφερε ότι εξετάζει τη σχέση που έχει το Xbox με την εταιρεία, ενώ προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις στη σχέση που υπάρχει μεταξύ των δύο κολοσσών. Σε ένα εταιρικό email που βγήκε στην επιφάνεια, ο Spencer αναφέρει ότι η ομάδα που ηγείται του τμήματος gaming είναι πολύ ενοχλημένη από τις άσχημες καταστάσεις που έχουν υπάρξει στο εσωτερικό της Activision Blizzard. Φυσικά, μιλά για τις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και διακρίσεων για τις οποίες ο Επικεφαλής Εκτελεστικός Διευθυντής, Bobby Kotick γνώριζε για χρόνια, χωρίς να δράσει.

Προς το παρόν, περισσότεροι από πεντακόσιοι υπάλληλοι της Activision έχουν υπογράψει αίτηση για απομάκρυνση του Kottick από τη θέση του. Παράλληλα, μια ομάδα μετόχων καλεί τον Kottick να παραιτηθεί και άλλους δύο διευθυντές με μεγάλη θητεία να κάνουν το ίδιο μέχρι το τέλος του έτους.

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει την ιστορία, η Activision Blizzard φαίνεται να είναι μπλεγμένη για τα καλά, με τις πρόσφατες αντιδράσεις των Microsoft και Sony να το πιστοποιούν. Για μήνες δήλωναν κατηγορηματικά αθώοι για τις κατηγορίες διακρίσεων και σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά φαίνεται πλέον πως δύσκολα θα αποδειχθεί κάτι τέτοιο. Στο μεταξύ, η μετοχή της εταιρείας συνεχίζει να σημειώνει πτώση, με τις απώλειες που έχει αυτήν την εβδομάδα μόνο, να φτάνουν στο 10%.