Οι Ιάπωνες έμποροι λιανικής, γίνονται όλο και περισσότερο δημιουργικοί στη μάχη τους ενάντια στους περιβόητους scalpers του PS5, με ορισμένους να αναλαμβάνουν δράση επισημαίνοντας, ή ακόμα και καταστρέφοντας τη συσκευασία των ήδη πουλημένων κονσολών.

Όπως σε πολλές άλλες περιοχές παγκοσμίως, οι ελλείψεις PS5 στην Ιαπωνία έχουν επιδεινωθεί από τους scalpers, οι οποίοι μεταπωλούν μεγάλες ποσότητες της κονσόλας σε εξωφρενικές τιμές. Υπήρχαν ακόμα και μερικά χαοτικά περιστατικά, όταν κάποια ιαπωνικά καταστήματα προμηθεύονταν με stock της κονσόλας και χρειάζονταν τη βοήθεια της αστυνομίας για να διαχειριστούν τη κατάσταση.

Τον περασμένο μήνα τώρα, η ιαπωνική αλυσίδα λιανικής Nojima Denki εφάρμοσε μια νέα πολιτική που σχεδιάστηκε για την καταπολέμηση των scalpers. Σύμφωνα με αυτή, αναγκάζουν τους αγοραστές του PlayStation 5 να αναγράφουν το όνομά τους στο κουτί του, καθώς και να καταστρέφουν τη συσκευασία του χειριστηρίου. Επιπλέον, η PSU αναφέρει ότι μια άλλη ιαπωνική αλυσίδα ηλεκτρονικών, με όνομα GEO, προσπαθεί να λάβει και εκείνη τα απαραίτητα μέτρα για να καταπολεμήσει το scalping του PS5, λέγοντας στους πελάτες ότι θα σημαδεύει το εσωτερικό της συσκευασίας κάθε κονσόλας που θα πουλάει.

Όπως με τις περισσότερες πωλήσεις του PS5 στην Ιαπωνία, έτσι και η GEO πουλάει PS5 μέσω λοταρίας. Η τελευταία κλήρωση του ηλεκτρονικού καταστήματος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, με την ειδοποίηση ότι το νέο μέτρο κατά του scalping θα εφαρμοζόταν και θα ζητούσε από τους πελάτες να συμφωνήσουν. Ο έμπορος λιανικής φέρεται να ενημέρωσε τους πελάτες ότι το PS5 θα ανοίξει και θα σχεδιάσουν ένα μεγάλο σταυρό στη συσκευασία του DualSense, έτσι ώστε να φαίνεται ότι πρόκειται για μεταχειρισμένη κονσόλα.

Το stock του PlayStation 5 φαίνεται ότι θα είναι ακόμη πιο περιορισμένο από ό,τι αναμενόταν τους επόμενους μήνες, αφού η Sony φέρεται να μείωσε τα σχέδια παραγωγής της κατά περίπου ένα εκατομμύριο κονσόλες. Η Sony επίσης ανακοίνωσε τον Ιούλιο, ότι το PS5 είχε γίνει η κονσόλα με τις ταχύτερες πωλήσεις μέχρι σήμερα, αφού ξεπέρασε τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, σε λίγο λιγότερο από ένα μήνα από ό,τι είχε καταφέρει το PS4.

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησαν οι προσφορές Black Friday στο PlayStation Store