Ο Fawzi Mesmar, επικεφαλής σχεδιασμού της DICE, ο οποίος έχει δουλέψει στα franchises Battlefield και Star Wars: Battlefront, πρόκειται να αποχωρήσει από την εταιρεία ύστερα από την αμφιλεγόμενη κυκλοφορία του Battlefield 2042, σύμφωνα με το VGC.

Η αποχώρησή του ανακοινώθηκε μέσω ενός email που στάλθηκε στο προσωπικό αυτήn την εβδομάδα, στο οποίο αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος σχεδίαζε να φύγει για κάποιο χρονικό διάστημα, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου shooter του studio. “Ήταν πραγματικά απόλαυση να δουλεύω με τις καλύτερες ομάδες σχεδιασμού σε όλο το γαλαξία”, έγραψε στο email του προς το προσωπικό. “Η απίστευτη σχεδιαστική δουλειά που κάνετε συνεχίζει να με εμπνέει καθημερινά. Ευχαριστώ που πιστέψατε σε μένα, ελπίζω να μην απογοήτευσα”.

Το email συνεχίζει: “Μου έγινε μια προσφορά που δεν μπορούσα να αρνηθώ από μια άλλη εταιρεία, η οποία είχε την καλοσύνη να με περιμένει μέχρι να ολοκληρώσουμε το Battlefield 2042. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να είμαι εδώ με την ομάδα καθώς πετυχαίνουμε αυτό το ιστορικό ορόσημο. Ενώ ο Oskar Gabrielson, (General Manager της DICE) και εγώ συζητούσαμε τα σχέδια για την αντικατάστασή μου εδώ και αρκετό καιρό, και θα ανακοινωθούν σύντομα, επιλέξαμε να καθυστερήσουμε αυτή την επικοινωνία μέχρι μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, για να εστιάσουμε αποκλειστικά και δικαίως σε αυτό, στο οποίο καταβάλαμε μια τεράστια προσπάθεια“.

Battlefield 2042

Η τελευταία μέρα του Mesmar στη DICE θα είναι στις 26 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το email του, η επόμενη θέση εργασίας του θα λαμβάνει χώρα επίσης στη Στοκχόλμη. Ένας εκπρόσωπος της Electronic Arts είπε στο VGC: “Ο Fawzi Mesmar φεύγει από τη DICE στο τέλος της εβδομάδας. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στις μελλοντικές του προσπάθειες“.

Οι ισχυρισμοί του επικεφαλής σχεδιασμού για μια από καιρό προγραμματισμένη αντικατάσταση για το ρόλο του, υποδηλώνουν ότι η αποχώρησή του δε θα επηρεάσει τα σχέδια της DICE να βελτιώσει το Battlefield 2042, μέσω ενημερώσεων μετά την κυκλοφορία του. Το Battlefield 2042 κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα με μία πολύ αμφιλεγόμενη κριτική από τους fans, με το παιχνίδι να έχει αυτή τη στιγμή τη χειρότερη βαθμολογία χρηστών της χρονιάς στο Steam, χάρη σε πάνω από 26.000 “κυρίως αρνητικές” κριτικές.

Για περισσότερα νέα σχετικά με το Battlefield 2042, μείνετε συντονισμένοι στο ThreePixelsLab.gr.

Διαβάστε επίσης: Ο Hideo Kojima μας tease-άρει ένα νέο παιχνίδι με τον Norman Reedus