Εδώ και χρόνια ένα από τα πλεονεκτήματα του Xbox είναι το Game Pass, η συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft η οποία δίνει στους συνδρομητές πρόσβαση σε μια πληθώρα παιχνιδιών κάθε μήνα. Μέχρι τώρα η Sony δεν είχε κάποια απάντηση σε αυτή την υπηρεσία, με εξαίρεση το PS Plus Collection, το οποίο όμως είναι διαθέσιμο μόνο σε κατόχους PS5. Τώρα, πηγές δείχνουν πως η Sony ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια υπηρεσία παρόμοια με του Game Pass, Η οποία θα χωρίζεται και σε τρεις βαθμίδες.

Όπως αναφέρει ο Jason Schreier, η νέα υπηρεσία με κωδικό όνομα “Spartacus” θέλει να ενώσει τα PS Plus και PS Now, τις ήδη υπάρχουσες συνδρομητικές υπηρεσίες της εταιρείας. Το PS Plus είναι πιθανό βέβαια να παραμείνει σαν όνομα και brand αλλά με διαφορετική υπόσταση.

Η νέα υπηρεσία θα χωρίζεται σε τρεις βαθμίδες, με την πρώτη να είναι ουσιαστικά ότι είναι τώρα το PS Plus, την δεύτερη να προσφέρει κάποιους τίτλους-ναυαρχίδες της εταιρείας από τα PS4 και PS5, και την τρίτη να περιλαμβάνει μια βιβλιοθήκη με κλασσικούς τίτλους από όλες τις κονσόλες, από το PS1 μέχρι το PSP και σήμερα. Το πιο πιθανό είναι να δούμε την υπηρεσία αυτή την άνοιξη.

Εκ πρώτης άποψης αυτά φαίνεται ότι θα μπορέσουν να φέρουν την Sony στο ίδιο επίπεδο με την Microsoft, τουλάχιστον μέχρι να μάθουμε τα της τιμολόγησης.

Διαβάστε επίσης: Το Moss: Book 2 έρχεται την άνοιξη του 2022 για PlayStation VR