Ένα από τα κύρια studio ανάπτυξης του Call of Duty, η Raven Software, απέλυσε τουλάχιστον 12 από τους εργαζομένους της, με τη θυγατρική της Activision να φαίνεται πιθανό να πράξει κάτι ανάλογο και την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη Washington Post, οι δοκιμαστές είχαν πληροφορηθεί από την Activision ότι θα μεταφερθούν σε ένα νέο συνεργάτη της, τη Volt. Η μεταφορά αυτή θα τους έδινε και άλλα πλεονεκτήματα, όπως αύξηση στους μισθούς του κατά $1,5 την ώρα. Αντ’ αυτού, σήμερα απολύθηκαν.

Ο community manager της Raven, Austin O’Brien, ανέφερε στο Twitter ότι πράγματι οι εργαζόμενοι του studio της Activision ανέμεναν αυξήσεις στους μισθούς τους, όπως τους είχε υποσχεθεί η εταιρεία. “Σήμερα, ένας ένας, πολύτιμα μέλη της ομάδας κλήθηκαν σε meetings και ενημερώθηκαν ότι αποχωρούν,” πρόσθεσε.

Η Raven Software αποτελεί έναν από τους κύριους developers του Call of Duty και το studio που συνδέεται περισσότερο από όλα με την επιτυχία του Warzone. Δυστυχώς, τέτοιου είδους ενέργειες δεν είναι ασυνήθιστες, τόσο για την Activision όσο και γενικά για το χώρο. Το 2019 η ίδια εταιρεία απέλυσε εκατοντάδες εργαζόμενους, παρότι ανακοίνωσε ρεκόρ εσόδων, ενώ την ίδια χρονιά η EA έπραξε ανάλογα με 350 άτομα.

Στην περίπτωση της Raven είναι πολύ λιγότερα τα άτομα, αλλά οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ της διοίκησης της Activision Blizzard και των εργαζομένων της, αν μη τι άλλο κάνουν το γεγονός να έχει άλλη βαρύτητα.