Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αρκετές φήμες σχετικά με το επόμενο παιχνίδι Splinter Cell, με την πιο πρόσφατη να μιλά για open world τίτλο. Αυτή φαίνεται να είναι και η επικρατέστερη σύμφωνα με αναφορές που θέλουν τη Ubisoft να έχει αποφασίσει πώς θα συνεχίσει με τη σειρά από το καλοκαίρι.

Τον Οκτώβριο μάθαμε ότι η Ubisoft προτίθεται να συνεχίσει τη σειρά Splinter Cell, μετά από αρκετά χρόνια. Τα πρώτα playtests έγιναν πριν από την E3 2021 και τότε υπήρχε η πεποίθηση ότι το νέο παιχνίδι θα αντλήσει έμπνευση από την πρόσφατη τριλογία Hitman. Το στοιχείο που θεωρούταν πως θα είναι κοινό, είναι αυτό των πιστών με διαφορετικές διαδρομές, που θα δίνουν στους παίκτες ευελιξία σε ό,τι αφορά στον τρόπο που θα τα βάζουν με τους εχθρούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον έγκυρο leaker Tom Henderson, που πρόσφατα μίλησε για το επόμενο expansion του Assassin’s Creed Valhalla, το νέο Splinter Cell θα είναι open world, όπως δηλαδή όλα τα μεγάλα franchises της Ubisoft. Λέγεται ότι το παιχνίδι θα αποτελεί μια πιο stealthy έκδοση του Assassin’s Creed, με στοιχείο open world παρόμοιο με αυτό του Halo Infinite.

Η Ubisoft δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα έως τώρα και δεν αναμένεται να το κάνει σύντομα. Το νέο Splinter Cell φαίνεται πως είναι σε πολύ πρώιμα στάδια ανάπτυξης και σίγουρα δε θα το δούμε στα επόμενα χρόνια.