Ο πρώην επικεφαλής του Xbox, Don Mattrick, ο οποίος δέχθηκε πολλές κριτικές το 2013 πριν από την κυκλοφορία του Xbox One, εμφανίστηκε ως μέρος της νέας σειράς ντοκιμαντέρ, με όνομα, Xbox Power On, μοιράζοντας τις σκέψεις του για τη κονσόλα κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Αρχικά, ο Mattrick συζήτησε το αρχικό όραμα του Xbox One να είναι μια συσκευή ψυχαγωγίας all-in-one και εξήγησε τους λόγους πίσω από την απόφασή του να ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή, παρόλο που δεν κατέληξε να είναι δημοφιλής. Συγκεκριμένα είπε:

Ήταν συναρπαστικό να σκεφτόμαστε τι θα μπορούσε να είναι μια μοναδική, αποκλειστική κονσόλα ψυχαγωγίας. Γι’ αυτό το επιλέξαμε ως μονοπάτι με το Xbox One. Θέλαμε μια ευρεία συσκευή που να αγγίζει όλα τα μέρη του παιχνιδιού και της ψυχαγωγίας. Το να σκέφτεται η ομάδα μας όχι μόνο το gaming, αλλά και τη τηλεόραση, τις ταινίες, τις ιστορίες που ζούσαν μέσα στην κοινότητα του gaming, ήταν κάτι στο οποίο πίστευα“.

Τα σχόλια του Mattrick είναι διάσπαρτα στο ντοκιμαντέρ μαζί με διάφορους άλλους υπαλλήλους του Xbox και αναλυτές του κλάδου, πολλοί από τους οποίους επικρίνουν έντονα τη στρατηγική εκκίνησης της κονσόλας. Αναφέρεται ότι η εκδήλωση της αποκάλυψης της, επικεντρώθηκε πολύ περισσότερο σε λειτουργίες τηλεόρασης παρά σε παιχνίδια, και ο Mattrick παραδέχτηκε με την ομάδα του: “πιθανότατα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερη δουλειά για να καθησυχάσουμε τους ανθρώπους που είχαμε δεσμευτεί για την αριστεία στο gaming“.

Don Mattrick Xbox One

Κατά τη διάρκεια του βίντεο, αναφέρονται άλλοι δύο βασικοί τομείς. Το γεγονός ότι το Xbox One δεν επρόκειτο να σας επέτρεπε να παίξετε μεταχειρισμένα παιχνίδια έως ένα ένα σημείο και το γεγονός ότι αρχικά επρόκειτο να είναι μια κονσόλα πάντα ενεργοποιημένη, κάτι που ο Mattrick σημείωσε ότι ήταν μια “πολύ δυαδική επιλογή”:

Λάβαμε αντιδράσεις από καταναλωτές, από ορισμένους δημοσιογράφους, που αμφισβητούσαν αν κάναμε τη σωστή επιλογή ως εταιρεία. Ήταν μια έγκυρη κριτική, αλλά ήταν μια πολύ δυαδική επιλογή και επιλέξαμε να στοιχηματίσουμε στο διαδίκτυο.”

Τέλος, ο Mattrick εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ για άλλη μια φορά, συζητώντας πότε έφυγε από την εταιρεία και τη θέση του που πήρε ο σημερινός επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer. Ο Mattrick παραδέχτηκε ότι θα ήθελε να είχε την ευκαιρία να μείνει και να υλοποιήσει το όραμά του για το Xbox One, αλλά τελικά κατέληξε να φύγει το καλοκαίρι:

Μακάρι να είχα την ευκαιρία να μείνω, να εκτελέσω το όραμα και τις δυνατότητες που είχε δημιουργήσει η ομάδα, αλλά κατέληξα το καλοκαίρι να ανακοινώνω την αποχώρησή μου.”

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ολόκληρο το επεισόδιο της σειράς του Xbox:

Ολόκληρη η σειρά ντοκιμαντέρ με όνομα, Power On: The Story of Xbox, αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά, και σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα αν έχετε το χρόνο. Και τα έξι επεισόδια που έχουν κυκλοφορήσει είναι διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή, και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε δωρεάν στο YouTube, πατώντας εδώ.

Για περισσότερο Xbox, μείνετε συντονισμένοι στο ThreePixelsLab.gr.

Διαβάστε επίσης: Εννέα νέοι τίτλοι έρχονται στο Xbox Game Pass αυτή την εβδομάδα