Το Nintendo Switch έχει πουλήσει 103,54 εκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως και πλέον έχει ξεπεράσει την άκρως πετυχημένη κονσόλας της Ιαπωνικής εταιρείας, Wii. Καμία άλλη κονσόλα της Nintendo δεν έχει φτάσει τόσο κοντά σε πωλήσεις το DS, το οποίο έχει πουλήσει 154 εκατομμύρια κομμάτια. Βέβαια το Switch μπορεί να θεωρηθεί παράλληλα κονσόλα και handheld καθώς οποιαδήποτε στιγμή ο χρήστης μπορεί να το συνδέσει στην τηλεόρασή του.

Αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για την Nintedo καθώς ο “κύκλος ζωής” του Switch απέχει πολύ από το τέλους του και αναμένεται οι πωλήσεις τα επόμενα χρόνια να αυξηθούν κι’άλλο, και γιατί όχι να μην ξεπεράσουν το DS. Από τις 103,54 εκατομμύρια πωλήσεις, οι 81,68 εκ αφορούν το “αυθεντικό” Switch, οι 17,87 εκ την Lite έκδοση που κυκλοφόρησε το 2019 και οι 3,99 εκ την OLED έκδοση που κυκλοφόρησε μόλις πέρσι.

Μάλιστα αυτά τα νούμερα επιτεύχθηκαν κατά την διάρκεια μιας περιόδου που η βιομηχανία ταλαιπωρούταν από σοβαρές ελλείψεις σε chips και η Nintendo την περίοδο των γιορτών του 2021 περίμενε να κάνει 1,5 εκ παραπάνω πωλήσεις αλλά έπεσε εκτός στόχου.