Άλλος ένας μήνας για το Assassin’s Creed Odyssey, άλλο ένα μεγάλο update και πρόσθετες ώρες παιχνιδιού. Αυτό τον μήνα εισάγονται στο παιχνίδι πέρα από διορθώσεις για bugs, το τελευταίο δωρεάν DLC και ένα νέο game mode.

Discovery Tour

Ας ξεκινήσουμε από το μεγαλύτερο. Το Discovery Tour είναι ένα καινούριο game mode, διαφορετικό από το κανονικό story mode. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν διάφοροι σταθμοί, στους οποίους ο παίκτης μπορεί να εξερευνήσει διάφορα μέρη. Ο κάθε σταθμός αποτελείται από διαφορετικά μέρη, συνήθως 7 με 9, όπου αναλύεται τμηματικά η ιστορία εκείνου του τόπου. Στους σταθμούς μπορεί να αναλύονται μάχες, η ιστορία του τόπου, η καθημερινή ζωή ή ακόμα και μυθολογικά στοιχεία. Τέλος, τα μέρη του σταθμού υποδεικνύονται με μια ψηλή φωτεινή λωρίδα.

Στον κάθε σταθμό υποδέχεται τον παίκτη ένα ιστορικό πρόσωπο, από αυτά που γνώρισε και μέσα στο game. Ενδεικτικά, κάποια από αυτά είναι η Ασπασία της Αθήνας, ο Λεωνίδας και ο Σωκράτης. Μόλις φτάνει ο παίκτης στο κάθε μέρος, αρχίζει ένα cutscene. Στο cutscene ένας εξωτερικός αφηγητής αναλύει τα ιστορικά ή μυθολογικά στοιχεία του τόπου, χωρίς περιττές λεπτομέρειες και με απλό λόγο, λέγοντας τα βασικά πρόσωπα, κάποιες ημερομηνίες και τα βασικά στοιχεία.

Μετά από κάθε τέτοιο ταξίδι δίνεται η δυνατότητα για ένα μικρό quiz, ιδιαίτερα απλό, όπου εξηγείται κάθε δοσμένη απάντηση, είτε ήταν σωστή είτε λάθος. Τέλος, αφού δεν υπάρχουν εχθροί, δίνεται η δυνατότητα εξερεύνησης σε πρώτο πρόσωπο, το οποίο δίνει έναν εντελώς νέο χαρακτήρα στο παιχνίδι.

Socrates’ Trial

Πέρα από το Discovery Tour, έχουμε το τελευταίο μέρος του Lost Tales of Greece, Socrates’ Trial. Εκεί, καλείται ο παίκτης στη Φωκίδα από τον Σωκράτη, αλλά συνειδητοποιεί ότι έχει δημιουργηθεί ένα σχέδιο για να εξοντωθεί ο Σωκράτης. Οπότε, αποφασίζει να το σταματήσει. Καμία ιδιαίτερη ιστορία, χωρίς όμως να είναι κακή ή βαρετή. Μία επιπλέον ώρα gameplay για να κλείσει έτσι το κεφάλαιο της Ubisoft που λέγεται Assassin’s Creed Odyssey.

Τέλος διορθώθηκαν κάποια bugs του παιχνιδιού, και προστέθηκε ένα ακόμα πακέτο, το Myrmidon Pack, που περιλαμβάνει πανοπλία, ένα όπλο, και ένα skin για το άλογο.

Και κάπως έτσι τελειώνει το Assassin’s Creed Odyssey, 11 μήνες μετά την κυκλοφορία του. Συγκεντρωτικό review θα αναρτηθεί στο threepixelslab.gr σε λίγες μέρες. Μέχρι τότε, περισσότερες πληροφορίες για τον τίτλο της Ubisoft μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Επειδή δε το ψήνω να περνάω μαθήματα, λέω να γράφω άρθρα. Λογικά θα με βρει κανείς ανά πάσα σχεδόν ώρα σε ένα από τα παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here