Μια όχι και πολύ καλή χρονιά φαίνεται να διανύει το πασίγνωστο Battle Royale παιχνίδι PUBG. Ο τίτλος της Bluehole κατάφερε να σημειώσει σημαντική πτώση στα νούμερά του.

Βάσει των αναλύσεων που έγινε, το PUBG σημείωσε πτώση της τάξης του 82% στους παίχτες του. Οι μετρήσεις πάρθηκαν για το διάστημα των τελευταίων 22 μηνών, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2018. Τότε, ήταν μια περίοδος που το παιχνίδι ήταν στην κορυφή και ο κόσμος το προτιμούσε πέρα από κάθε άλλο. Από την περίοδο αυτή μέχρι και σήμερα, 82% λιγότεροι παίχτες παίζουν το παιχνίδι, με το νούμερο να φτάνει τους 288.000 ταυτόχρονους παίχτες. Για την ιστορία, τον Ιανουάριο του 2018, το PUBG έφτασε peak 3.236.027 ταυτόχρονους παίχτες, σπάζοντας κάθε ρεκόρ.

Η προσπάθεια για την “ανάσταση” του τίτλου συνεχίζει από την μεριά της Bluehole. Η εταιρεία κυκλοφόρησε πρόσφατα το μεγάλο update 5.1 που φέρει σημαντικές αλλαγές. Ένας νέος χάρτης, έξτρα περιεχόμενο και πολλές σημαντικές αλλαγές, θα προσπαθήσουν να φέρουν τον κόσμο πίσω στο παιχνίδι. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο πλέον, ειδικά μετά την έλευση του νέου Call of Duty: Modern Warfare. Ο τίτλος της Infinity Ward κυκλοφορεί ήδη και υπάρχουν φήμες για Battle Royale mode.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η αγορά έχει “διαμελιστεί” σε αρκετά παιχνίδια και δεν αφοσιώνεται σε ένα και μοναδικό. Ανταγωνιστές του PUBG, είναι και τα αξιοσημείωτα Fortnite και APEX Legends.

Από μικρός χωμένος μέσα στον κόσμο της τεχνολογίας και του gaming. Του αρέσουν ανταγωνιστικά παιχνίδια για να βλέπει το όνομά του πρώτο στα leaderboards και πιστεύει ότι είναι μηχανικός υπολογιστών και φωτογράφος. Ίσως πλέον, να τον λες και SysAdmin. Όσο υπάρχει Internet, θα είναι μόνιμα online.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here