Σήμερα έχουμε το μεγάλο update του Modern Warfare. Αυτό έρχεται με δύο νέα maps, με το δωρεάν περιεχόμενο να μοιάζει με ένα μικρό βήμα όσον αφορά στο multiplayer του νέου Call of Duty, με βάση την κριτική που αυτό έχει δεχτεί.

Όπως είχε υποσχεθεί η εταιρία, όλοι οι χάρτες του νέου Modern Warfare θα είναι δωρεάν για όλους και θα κυκλοφορούν για όλες τις πλατφόρμες ταυτόχρονα. Το ερώτημα που αναδύθηκε όμως από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του παιχνιδιού τον προηγούμενο μήνα, είναι το εξής: θα είναι οι νέοι χάρτες καλύτερη από τους πρώτους του παιχνιδιού; Το community έχει εκφράσει έντονα παράπονα που εστιάζονται στο ότι τα match είναι γεμάτα … καμπέρηδες καθώς και ότι ο σχεδιασμός των maps δεν είναι ιδανικός. Παρά το γεγονός ότι έχουμε μόλις δύο νέους χάρτες στη διάθεσή μας, το νέο περιεχόμενο φαίνεται να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Krovnik Farmland

Η “Krovnik Farmland” φέρνει διαφοροποιήσεις στο Ground War, όντας σε μεγάλο βαθμό επίπεδη. Διαθέτει χώρους για snipers αλλά υπάρχουν και σημεία με κάλυψη. Λογικά θα φέρει ανακούφιση σε όσους έχουν μισήσει το “Tavorsk District” που είναι γεμάτη κτίρια και ουρανοξύστες. Και ως παράδεισος των snipers, είτε το αγαπάς είτε το μισείς αυτό το map.

Τα περισσότερα παράπονα ωστόσο για “campy” matches και κακό design αναφέρονται στο κλασσικό multiplayer. Και για καθένα υπάρχει ένα από τα ακόλουθα παράπονα: είτε θεωρούνται πολύ μεγάλα, είτε έχουν εκνευριστικό σχεδιασμό, είτε είναι πολύ αργά. Και είναι αλήθεια ότι το Modern Warfare έχει ανάγκη από χάρτες σχεδιασμένους για 6v6.

Υπάρχουν παίκτες που λατρεύουν το πιο αργό στυλ του νέου Call of Duty. Από την άλλη, ποτέ δεν τελείωναν τόσα παιχνίδια λόγω χρόνου, προτού πλησιάσουν καν το score limit. Πολλές φορές, ακόμα και σε μικρά maps εξαντλείται το 10λεπτο σε Team Deathmatch.

Shoot-House

Η “Shoot-House” θα είναι ιδανική για fans των “Nuketown” και “Shipment”. Μικρό και συμμετρικό design, ιδανικό για spawn traps και killstreaks σε μικρό χώρο. Fights σε μικρές αποστάσεις και κόντρα στο μοτίβο των maps που ουσιαστικά αποτελούνται από τρεις διαδρόμους. Και φυσικά, χάρτης κατάλληλος αποκλειστικά για 6v6. Είναι πολύ εύκολο να μην… σηκώσεις κεφάλι σε τέτοιου είδους map, αλλά το όριο των 10 λεπτών δε θα πλησιαστεί καν.

Το νέο update, όμως σκοπεύει να διορθώσει και προβλήματα που συναντά κανείς στα υπάρχοντα maps. Κάποιες από τις διορθώσεις αφορούν στα claymores και τα shotguns. Όσον αφορά στα πρώτα, πλέον οι παίκτες μπορούν να καταστρέψουν τα claymores πυροβολώντας τα, χωρίς να πεθάνουν οι ίδιοι. Και αυτό διότι το damage από την έκρηξη πλέον δεν είναι αρκετό για να σκοτώσει κάποιον με full health. Επιπλέον, η απόσταση πυροδότησης του claymore, καθώς και η ακτίνα επιρροής του, έχουν έρθει σε πιο λογικά επίπεδα.

Σχετικά με τα shotguns, το πανίσχυρο shotgun 725 επιτέλους δέχτηκε nerf. Ουσιαστικά πλέον, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν… sniper. Τέλος, διορθώσεις στο battle chatter των Operators, στον ήχο από βήματα θα βοηθήσουν τους παίκτες να κινούνται πιο άνετα στο map.

Με παράτησε η κοπέλα μου γιατί έπαιζα πολύ μπάσκετ. Επίσης, όταν δεν γράφω άρθρα, πίνω μπύρες. Πολλές μπύρες!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here