Η Nvidia κυκλοφόρησε επίσημα το GeForce Now μόλις πριν από μια εβδομάδα. Η βιβλιοθήκη της υπηρεσίας cloud gaming όμως δέχεται ήδη ένα σοβαρό πλήγμα. Υπάρχει βέβαια ελπίδα ότι αυτό θα αλλάξει, αλλά για την ώρα τα παιχνίδια της Activision Blizzard δε θα είναι διαθέσιμα μέσω του GeForce Now.

Η Nvidia ανακοίνωσε την αλλαγή αυτή στα forums της, λέγοντας ότι πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Activision. Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό το σκεπτικό της απόφασης. Αυτό σημαίνει ότι παιχνίδια όπως τα World of Warcraft, Call of Duty, Overwatch και άλλα δε θα είναι προσβάσιμα από την υπηρεσία. Η Nvidia λέει ότι ελπίζει να συνεργαστεί στο μέλλον με την Activision για να κάνει εκ νέου διαθέσιμα τα παιχνίδια αυτά και άλλα στην πλατφόρμα της. Φαίνεται να υπάρχει αισιοδοξία από την πλευρά της ότι θα λυθεί το ζήτημα.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για σοβαρό πλήγμα. Η Activision Blizzard έχει κάποια από τα πιο δημοφιλή franchises για PC. Αυτό που είναι παράξενο, είναι ότι για να γίνει streaming των παιχνιδιών μέσω του GeForce Now, πρέπει να αγοραστούν τα παιχνίδια από πλατφόρμες όπως το Steam και το Battle.net. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες δε χάνουν καθόλου χρήματα και μπορούν να απευθυνθούν σε μεγαλύτερο κοινό.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η κίνηση μοιάζει όλο και πιο περίεργη από τη μεριά της Activision. Στο μεταξύ, η Nvidia εργάζεται στο να κάνει διαθέσιμα περισσότερα παιχνίδια. Και συγκεκριμένα, πολλούς από τους πιο γνωστούς τίτλους. Έτσι, οι χρήστες θα έχουν αρκετές επιλογές.

Ενδεχομένως, η Activision να σκοπεύει να δημιουργήσει τη δική της υπηρεσία streaming. Ακόμα και έτσι βέβαια, δε μοιάζει απόλυτα λογικό να μην επιτρέπει στους χρήστες να παίξουν τα παιχνίδια της μέσω άλλης πλατφόρμας. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα το χειριστούν και οι δύο πλευρές. Ίσως απλά να έρθουν σε συμφωνία και τελικά να παιχνίδια να γίνουν ξανά διαθέσιμα.

Με παράτησε η κοπέλα μου γιατί έπαιζα πολύ μπάσκετ. Επίσης, όταν δεν γράφω άρθρα, πίνω μπύρες. Πολλές μπύρες!