Η Riot Games ανακοίνωσε σήμερα το πολυαναμενόμενο tactical shooter video game VALORANT, το οποίο θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2020. Γνωστό μέχρι στιγμής μόνο με την κωδική ονομασία του Project A, το VALORANT είναι ένα free-to-play παιχνίδι που απαιτεί υψηλή δεξιότητα, high stakes και clutch moments που ανταμείβουν δημιουργικά στυλ παιχνιδιού.

Το VALORANT παίζεται από δύο ομάδες των πέντε παικτών, ο ένας εναντίον του άλλου με στόχο να αναδειχθεί ο καλύτερος σε 24 γύρους μάχης. Οι παίκτες επιλέγουν από ένα ποικίλο cast υπερφυσικών, έτοιμων για μάχη πρακτόρων από πραγματικούς πολιτισμούς και τοποθεσίες, που ο καθένας φέρει ένα σύνολο μοναδικών ικανοτήτων που συμπληρώνουν το gunplay μέσω τακτικών πληροφοριών και στρατηγικής υποστήριξης, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες προσεγγίζουν μια κατάσταση. Όλες οι ικανότητες έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν τακτικές ευκαιρίες στους παίκτες για να στοχεύσουν σωστά.

Οι δηλώσεις της Anna Dolnon, Executive Producer του τίτλου

“Καθ’ όλη τη διάρκεια δημιουργίας του VALORANT, θέλαμε να υποστηρίξουμε τις θεμελιώδεις αξίες ενός ανταγωνιστικού tactical shooter: ακρίβεια στη σκοποβολή, θανατηφόρα στόχευση και στρατηγική εκτέλεση. Προσθέτοντας στο χαρακτήρα μοναδικές ικανότητες που συμπληρώνουν το gunplay του παιχνιδιού, πιστεύουμε ότι πάμε την εμπειρία του παραδοσιακού tactical shooter ένα βήμα παραπέρα και φέρνουμε κάτι νέο στο είδος. Ελπίζουμε επίσης, ότι το VALORANT θα είναι η αρχή μιας μακροχρόνιας σχέσης με τακτικούς FPS fans από όλο τον κόσμο.” δήλωσε η Executive Producer του παιχνιδιού Anna Donlon.

Στο VALORANT πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν η υψηλή πιστότητα και η ανταγωνιστική ακεραιότητα. Για αυτό το λόγο, η Riot Games επένδυσε σε ένα πρωτοφανές, κορυφαίο τεχνικό back-end σύστημα. Το σύστημα αυτό συμπεριλαμβάνει: αποκλειστικούς 128-tick servers δωρεάν για όλους τους παίκτες παγκοσμίως, ένα custom-built netcode που επιδιώκει την ακρίβεια στο hit registration, server authoritative game architecture και αποκλειστικό σύστημα πρόληψης και ανίχνευσης κατά της εξαπάτησης από την πρώτη μέρα. Οι παίκτες θα πρέπει να γνωρίζουν με βεβαιότητα ότι η νίκη ή η ήττα τους είναι αποκλειστικό αποτέλεσμα της δικής τους ικανότητας και στρατηγικής.

Το νέο πόνημα της Riot Games δεν είναι απαιτητικό σαν παιχνίδι. Τα Hardware Specifications που ζητά είναι αρκετά βατά σε πολλούς. Πιο συγκεκριμένα, η λίστα με τo Hardware που έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρεία είναι η εξής:

Recommended Specs – 60 frames per second:

  • CPU: Intel i3-4150
  • GPU: Geforce GT 730

High-end Specs – 144+ frames per second:

  • CPU: Intel Core i5-4460 3.2GHz
  • GPU: GTX 1050 Ti

Minimum Spec – 30 frames per second:

  • CPU: Intel i3-370M
  • GPU: Intel HD 3000

PC hardware recommendations:

  • Windows 7/8/10 64-bit
  • 4GB RAM
  • 1GB of VRAM

Το VALORANT αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο έτος για PC και θα είναι εντελώς δωρεάν προς όλους. Περισσότερες πληροφορίες για το VALORANT θα βρείτε στο επίσημο site του παιχνιδιού.