Σε μια μακροσκελή συνέντευξη με το IGN, ο Phil Spencer, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του gaming τμήματος της Microsoft, συζήτησε το λανσάρισμα και το lineup της επερχόμενης κονσόλας Xbox Series X. Ο Spencer είναι σίγουρος για την επόμενη γενιά του Xbox που θα το κάνει έγκαιρα το ντεμπούτο της, παρά τις οπισθοδρομήσεις που προκάλεσε η συνεχιζόμενη πανδημία σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το σημείο γνωρίζουμε ότι η πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας, αποτελείται αποκλειστικά από το Halo Infinite. Το κορυφαίο franchise του Xbox. Όταν ρωτήθηκε για το Lineup κατά το λανσάρισμα, ο Spencer δεν επιβεβαίωσε πραγματικά κάτι καινούριο, αλλά υπογράμμισε τις δικές του πεποιθήσεις για το πώς θα χειριστεί η Microsoft το λανσάρισμα. “Για τη δυναμική της πλατφόρμας, δεν πρόκειται για μια μέρα, πρόκειται για μια συνεχή ροή μεγάλων παιχνιδιών που προέρχονται από first party αλλά και από τους τρίτους εταίρους μας”, δήλωσε.

Ο Spencer συνέχισε να σχολιάζει το πώς πίστευε ότι το Xbox One είχε πάρα πολλά παιχνίδια που κυκλοφόρησαν την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας. “Δεν βοηθάει πραγματικά κάποιον να ξεκινήσει με οκτώ παιχνίδια σε μια μέρα και νομίζω ότι μπορείτε να τα δείτε αυτό”.

Εδώ είναι τα παιχνίδια που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής που θα έρχονται ή θα κυκλοφορήσουν στο Xbox Series X:

  • Halo Infinite
  • Cyberpunk 2077
  • Gods And Monsters
  • Lord of the Rings: Gollum
  • Watch Dogs Legion
  • Senua’s Sage: Hellblade 2
  • Rainbow Six Quarantine

“Ο Aaron Greenberg (υπεύθυνος διαχείρισης του Xbox Marketing) και εγώ απλά κάναμε τα μαθηματικά με τον Matt [Booty] (επικεφαλής του Xbox Game Studios) και προσπαθούμε να καταλάβουμε ποια είναι η επόμενη παρουσίαση που θα κάνουμε και δεν θα ανακοινώσουμε νέο παιχνίδι. Είναι δύσκολο για εμάς να προβλέψουμε, γιατί έχουμε ακριβώς πολλά στούντιο.”

Το Xbox Series X δεν έχει επίσιμη τιμή αυτή την στιγμή, με τον Spencer να λέει ότι είναι με τα μάτια ανοιχτά για την τελική λιανική τιμή της κονσόλας. Η Microsoft θα εξετάσει το πώς θα κυμανθούν οι τιμές της Sony για το PlayStation 5 πριν αποφασίσει την τελική τιμή της κονσόλας.

Διαβάστε επίσης: Η Rockstar χαρίζει το 5% των κερδών της κατά του κορωνοϊού