Οι τίτλοι της επόμενης γενιάς ανακοινώνονται σιγά σιγά. Την αρχή έκαναν τα Quantum Error, Soulborn, Orphan of the Machine και τώρα το MicroMan. Πρόκειται για ένα παιχνίδι περιπέτειας arcade με έναν εργάτη εργαστηρίου που έχει συρρικνωθεί στο μέγεθος ενός μυρμηγκιού.

Αναπτύχθηκε από το Glob Games Studio που εδρεύει στη Βαρσοβία. Το MicroMan θα κυκλοφορήσει για PC μέσω Steam το 2021 με τις εκδώσεις για PlayStation 5, Xbox Series X και Switch να ακολουθούν αργότερα.

Ο αντιπρόεδρος του GLob Games Studio, Karol Marcinkowski είπε σε ένα δελτίο τύπου.

“Το νέο μας παιχνίδι θα σας επιτρέψει να δείτε τον ανθρώπινο κόσμο από μια εντελώς νέα προοπτική. Ο MicroMan θα πρέπει να αντιμετωπίσει αντιξοότητες που ο μέσος άνθρωπος δεν θα σκεφτεί καν. Θα προσφέρουμε στους παίκτες μια εκπληκτική, δυναμική και ταυτόχρονα πολύπλευρη περιπέτεια. Θα πολεμήσουμε τους αρουραίους, θα τρέξουμε μακριά από έναν σκαντζόχοιρο, θα αναζητήσουμε έναν τρόπο να φτάσουμε στο λεωφορείο ή θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα ανθρώπινα πόδια. Και αυτά είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που προσφέρει το MicroMan. Όλα αυτά θα έρθουν με κομψό ήχο και γραφικά και θα πασπαλιστούν με μια καλή δόση χιούμορ.”

MicroMan

Ο στόχος του παίκτη είναι να βρει έναν τρόπο να επιστρέψει στο κανονικό του μέγεθος. Όπως εξηγούν οι προγραμματιστές, ο δρόμος για να επιτευχθεί αυτό δεν θα είναι σύντομος και εύκολος. Το ίδιο το παιχνίδι θα είναι πολύ διαφορετικό και θα περιλαμβάνει διάφορα ενδιαφέροντα και εκπληκτικά στοιχεία. Το παιχνίδι θα περιλαμβάνει ισχυρούς εχθρούς όπως μυρμήγκια, βατράχια και σκαντζόχοιροι, ασυνήθιστα μέσα μεταφοράς π.χ. πεταλούδα. Θα πρέπει να σκεφτείτε πώς να ξεπεράσετε τα εμπόδια και να βεβαιωθείτε ότι ο ήρωας βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση. Οι δημιουργοί ανακοίνωσαν επίσης ότι το MicroMan θα περιλαμβάνει αποφάσεις που θα επηρεάσουν άμεσα το gameplay.