fbpx

Αποκτάει νέο Anti-Cheat σύστημα το CS:GO για να προστατευθεί από hackers

Στο καινούριο beta branch του Counter-Strike Global Offensive η Valve πρόσθεσε μια νέα μέθοδο με σκοπό την καταπολέμηση των cheaters/hackers. Το νέο αυτό build του παιχνιδιού περιορίζει σημαντικά ποια προγράμματα και αρχεία μπορείς να χρησιμοποιείς όσο το παιχνίδι είναι ανοιχτό.

Το concept εδώ είναι προκειμένου να περιμένουν οι παίκτες το VAC να αναγνωρίσει ένα γνωστό cheat το παιχνίδι πολύ απλούστερα θα απαγορεύει εξ’ αρχής τους παίκτες να ξεκινήσουν την αναζήτηση ενός match εάν έχει κάποια συγκεκριμένα προγράμματα ή αρχεία ανοιχτά στο background.

Αυτό θεωρητικά θα επιτρέπει την καλύτερη προστασία από γνωστά cheating scripts και προγράμματα, αλλά μην νομίζεται ότι δεν θα επηρεάσει και εσάς επειδή απλά δεν χρησιμοποιείτε cheats.

cs:go new Anti-Cheat example

Σε μία δοκιμή που έκανε ο γνωστός CS:GO YouTuber 3kliksphilip, το παιχνίδι επισήμανε 2 dll αρχεία ως “untrusted”, ένα που ανήκει σε μια εφαρμογή Anti-Virus και ένα που είναι κομμάτι του Nvidia Geforce Experience

Η επιλογή αυτή όταν θα πάρει την τελική της υλοποίηση και μπει στην επόμενη ενημέρωση του παιχνιδιού, θα βρίσκεται στην επιλογή “Secure Launch” που θα περιλαμβάνει τα ήδη υπάρχοντα συστήματα Prime και Trust-Factor.

Ίσως η δημιουργία αυτής της λύσης να υποδεικνύει ότι η Valve είναι απογοητευμένη με τους περιορισμούς του VAC. Σε αντίθεση με άλλα anti-cheat όπως το BattlEye που μπορούν να απαγορεύσουν την πρόσβαση ενός χρήστη στο παιχνίδι απλά επειδή έτυχε να είχε κάποια εφαρμογή που δίνει κάποιο false positive (πχ το Razer Synapse, ή κάποιο timer), το VAC όπως με όλα τα άλλα “παραδοσιακά” anti-cheat συστήματα (πχ PunkBuster), είναι τόσο αποτελεσματικό όσο του επιτρέπει η βάση δεδομένων του, επομένως η Valve πρέπει να ανανεώνει συνεχώς την λίστα κάθε φορά που ανιχνεύεται ένα νέο cheat.

CSGO Anti Cheat ESP Wire

Ποτέ δεν είχε σκοπό να εξαλείψει όλους τους cheaters, η δουλεία του είναι να λειτουργεί ως ‘δείκτης’ ώστε εάν ένας παίκτης δει πώς ο αντίπαλος του έχει εικονίδιο του VAC ban στο προφίλ του, σημαίνει πώς είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν ο συγκεκριμένος παίκτης είχε χρησιμοποιήσει κάποιο είδος cheat. Δηλαδή με λίγα λόγια το VAC λειτουργεί μόνο αν απαγορεύει τους παίκτες που είναι σχεδόν 100% σίγουρο ότι κλέβουν. Η Valve το βλέπει πολύ σοβαρά αυτό, σε σημείο που εάν ένας παίκτης ‘μαρκαριστεί’ από λάθος, το ίδιο το σύστημα θα του αφαιρέσει την ποινή αυτόματα. Το σύστημα αυτό λειτουργεί μόνο αν το εμπιστεύονται οι παίκτες.

Ίσως επίσης να έπαιξε μεγάλο ρόλο το Valorant σε αυτήν την υπόθεση. Το Vanguard είναι ένα εξαιρετικά αδιάκριτο anti-cheat, καθώς έχει πρόσβαση στον ίδιο τον “πυρήνα” του OS. Εξού και ο λόγος που στην αρχή αναγνωριζόταν από διάφορες antimalware εφαρμογές ως RootKit.

Valorant Anti Cheat

Παρ’όλο που ένα anti-cheat είναι όσο καλό όσο ο κώδικάς του και το σύστημα του Vanguard είναι πιο αδιάκριτο και από το spyware της NSA, πολλοί παίκτες νιώθουν πιο ασφαλείς γιατί πιστεύουν πώς εφόσον έχει τέτοιο έλεγχο στον υπολογιστή τους ‘σίγουρα θα είναι καλύτερο από το VAC’. Το σύστημα του CS:GO ευτυχώς όμως δεν λειτουργεί έτσι καθώς δεν έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες του OS, αλλά είναι μια λύση η οποία μπορεί να τιμωρήσει τους ‘νομοταγής’ παίκτες απλά επειδή έτυχε να μπουν σε κάποιο lobby ή να μοιράζονται ένα game μέσω του family share με έναν cheater.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς λειτουργούν στην πράξη όλα αυτά και πόσο αποτελεσματικό θα είναι το νέο αυτό σύστημα, γιατί παρ’όλα τα σχόλια από παίκτες που λένε ότι το anti-cheat του CS:GO δεν είναι ικανοποιητικό, σκεφτείτε ότι πλέον έχει το VAC, Trust Factor, Prime, Overwatch, AI Scanning σε κάθε match και πλέον αυτό το νέο σύστημα.

READ MORE

Η Epic Games λαμβάνει στρατηγική επένδυση $250 εκατομμυρίων από την Sony

Πρόσφατα, είδαμε μία θερμή σχέση μεταξύ της Sony και της Epic Games με παράδειγμα την επίδειξη του πρώτου Unreal Engine 5 demo της Epic...

Αυτή είναι η μαύρη έκδοση του PlayStation 5

Το design του PlayStation 5, της επερχόμενης  κονσόλας της Sony , ήταν φουτουριστικό και ενδιαφέρον. Και σίγουρα το άσπρο χρώμα έδωσε μία αίγλη στην...

FIND US ON

5,502FansLike
727FollowersFollow
305FollowersFollow
1,530SubscribersSubscribe