Το Call of Duty Modern Warfare είναι ίσως ένα από τα καλύτερα Call of Duty που έχουν κυκλοφορήσει. Ωραίο gameplay, πολλά modes, πολυπληθές customization, συχνά updates και έχει ένα από τα καλύτερα battle royale αυτή την στιγμή. Ωστόσο όλα αυτά έρχονται με ένα βαρύ τίμημα, πιάνει υπερβολικά πολύ χώρο στον σκληρό δίσκο.

Αυτή την στιγμή το Modern Warfare θέλει 200GB από τον σκληρό δίσκο των υπολογιστών και τον κονσολών με τα μελλοντικά updates να έχουν μέγεθος 30 με 80GB. Το παιχνίδι είναι τόσο μεγάλο που οι περισσότερες παίκτες έχουν αγοράσει έναν σκληρό δίσκο αποκλειστικά για αυτό αλλά και πολλοί παίκτες κονσόλας έχουν διαγράψει τα περισσότερα παιχνίδια τους ώστε να κάνουν χώρο για αυτό. Ας μην ξεχνάμε και το ίντερνετ της Ελλάδας που καθιστά το download βασανιστικό καθώς και τους κακούς σέρβερ της Blizzard που κάνουν το download των update τις πρώτες ώρες κυκλοφορία του, αδύνατο.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το Call of Duty: Modern Warfare πολύ μεγάλο σε μέγεθος, καθώς τα περισσότερα νέα παιχνίδια καταλαμβάνουν πάρα πολύ χώρο στον σκληρό δίσκο. Ωστόσο είναι αυτά τα συχνά updates των 30-80GB που προβληματίζουν. Πιθανότατα ο λόγος πίσω από το τεράστιο μέγεθος του παιχνιδιού είναι οι 50 χάρτες του multiplayer και το Verdansk που είναι σχεδιασμένο για 150 παίκτες.

Ωστόσο οι εταιρείες θα πρέπει να βρουν έναν καλύτερο τρόπο ώστε να συμπιέζουν τα δεδομένα και να κάνουν τα παιχνίδια τους μικρότερα σε μέγεθος.