Το Oculus Quest 2, το virtual reality headset δεύτερης γενιάς είναι κοντά στην κυκλοφορία και έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συσκευή, με πολλές από τις φήμες να επιβεβαιώνονται.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, το headset έχει βάρος τα 503 γραμμάρια αντία των 571 του 1 και έχει ένα μαλακό πάνινο head strap αντί του σκληρού καουτσούκ του Quest 1. Το χρώμα του head strap είναι λευκό με το headset να έχει εντός του τέσσερις κάμερες ανίχνευσης και δύο Oculus Touch motion controllers.

Στα του εσωτερικού, υπάρχει ο επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon XR2 με 6GB μνήμης RAM και δύο εκδόσεις αποθηκευτικού χώρου, 64GB και 256GB. Η ανάλυση είναι 1832×1920 pixels με τον ρυθμό ανάλυσης να είναι 72Hz αλλά πιθανόν να δούμε 90Hz λίγο μετά της κυκλοφορίας.

Το Quest 2 έρχεται με πολλά αξεσουάρ (δεν είναι υποχρεωτική η αγορά). Κάποια εκ των αξεσουάρ είναι τα earbuds της Logitech, ένα πλαστικό “Elite Strap” για περισσότερη υποστήριξη στο κεφάλι και το καλώδιο Link USB-C το οποίο επιτρέπει την σύνδεση μεταξύ του Quest 2 και ενός PC.

Να σημειωθεί ότι το Quest 2 θα είναι το πρώτο headset που θα απαιτεί Facebook sign-in αντί να επιτρέπει στον χρήστη με τους ξεχωριστούς λογαριασμός της Oculus. Για το εν λόγω γεγονός, ο υπεύθυνος του προϊόντος του Quest 2 Prabhu Parthasarathy δήλωσε: “Κάθε διαθέσιμη κοινωνική εμπειρία στην πλατφόρμα έχει δει ιδιαίτερη αφοσίωση τους τελευταίους μήνες. Πάντα σκεφτόμασταν: ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε το ακουστικό VR πιο κοινωνικό; Και πιστεύουμε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή“.

Ο συνδεδεμένος λογαριασμός αφήνει τους χρήστες να βρίσκουν τους φίλους του Facebook  σε VR με την εταιρεία να επεκτείνει την beta του Horizon, της ειδικής εφαρμογής του Facebook για τα headsets της Oculus.

Τέλος, το Oculus Quest 2 κυκλοφορεί τον επόμενο μήνα με τιμή τα $299 για την χωρητικότητα των 64GB και $399 για τα 256GB. Είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία από σήμερα και θα κυκλοφορήσει πιο συγκεκριμένα στις 13 Οκτωβρίου σε 22 χώρες.