Το παιχνίδι WοW Shadowlands έσπασε πρόσφατα ένα ασύλληπτο ρεκόρ και έθεσε νέα στάνταρ στην βιομηχανία του gaming. Το δημιούργημα της Activision Blizzard κατάφερε να φέρει περισσότερες από 3,7 εκατομμύρια πωλήσεις για την εταιρεία, μέσα σε μόλις μια μέρα.

Το κατόρθωμα αυτό δεν είναι ένας απλός αριθμός, καθώς κατέρριψε ένα ρεκόρ πολλών χρόνων. Το νέο World of Warcraft Shadowlands εκτόπισε το παιχνίδι Diablo 3, το οποίο είχε εδώ και 8 χρόνια την πρώτη θέση με 3,5 εκατομμύρια πωλήσεις. Η ανακατάταξη αυτή που έγινε, ασφαλώς είναι άκρως θετική για την Activison Blizzard καθώς κατάφερε να έχει δύο δικά της παιχνίδια στις δύο πρώτες θέσεις. Έτσι, πλέον, το WοW Shadowlands είναι το ταχύτερο σε πωλήσεις παιχνίδι όλων των εποχών, στην βιομηχανία του gaming.

Πέρα από τον αριθμό πωλήσεων, η Activison Blizzard είπε ότι το όγδοο πλήρες expansion στο World of Warcraft οδήγησε επίσης σε μερικά από τα ισχυρότερα στοιχεία αφοσίωσης που το παιχνίδι έχει δώσει την τελευταία δεκαετία. Συγκεκριμένα, σε αναφορά της εταιρείας ειπώθηκε ότι:

Το παιχνίδι έφτασε και διατήρησε τον υψηλότερο αριθμό παικτών σε μηνιαίες ή μακροπρόθεσμες συνδρομές σε σύγκριση με την ίδια περίοδο, πριν και μετά από οποιοδήποτε expansion WoW την τελευταία δεκαετία, τόσο στη Δύση όσο και στην Ανατολή.

Το παιχνίδι World of Warcraft είναι ένα από τα πιο διάσημα και πιο πολυπαιγμένα παιχνίδια όλων των εποχών. Ο τεράστιος τίτλος της Blizzard, με το πλούσιο περιεχόμενο από παίχτες, quests και υλικό, κατάφερε να φτάσει το peak των παιχτών του το 2010, όταν έφτασε το ποσό των 12 εκατομμυρίων συνδρομητών. Η εταιρεία επέλεξε να μην μας τροφοδοτεί με νούμερα και στοιχεία για την πορεία του παιχνιδιού έπειτα από το 2015, όπου και έπεσε στους 5,5 εκατομμύρια συνδρομητές. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν τίτλο-τιτάνα, που κυκλοφόρησε σε πρώτη μορφή το 2004.

Όλες τις λεπτομέρειες τόσο για το αρχικό World of Warcraft παιχνίδι, όσο και για το Shadowlands, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Activision Blizzard.