Ο τιτάνας των βιντεοπαιχνιδιών Electronic Arts είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι ξεπέρασε την Take-Two Interactive στην μάχη για το ποιος θα εξαγοράσει τελικά την Codemasters, το μεγαλύτερο όνομα στον χώρο των αγωνιστικών βιντεοπαιχνιδιών. Η εξαγορά θα γίνει για χοντρικά 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα με την Codemasters, η EA θα έχει υπό την σκέπη της και την Slightlyu Mad Studios, το στούντιο που πριν κάποιους μήνες εξαγόρασε η ίδια η Codemasters, με σκοπό πιθανόν να μεγαλώσει το portfolio της με ακόμα έναν racing τίτλο, τη σειρά Project CARS.

Ενώ δεν έχει γίνει κάποια επίσημη δήλωση από την Take-Two, ήδη η EA έχει κυκλοφορήσει επίσημο καταστατικό για την εξαγορά, το οποίο μπορεί κανείς να δει εδώ.

Τι σημαίνει όμως αυτό για την Electronic Arts; Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε ότι πλέον θα της ανήκουν όλα τα παιχνίδια που είναι αντιπροσωπευτικά του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα F1, DiRT, Project CARS, όλα πλέον περνάνε από τα χέρια της EA. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δούμε αλλαγή στην αναχρονιστική μηχανή γραφικών των παιχνιδιών αυτών, ίσως ακόμα και υιοθέτηση της Cryengine, αν και είναι ιδιαίτερα απίθανο. Από εκεί και πέρα, δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε και την εισαγωγή κάποιου είδους Season Pass στην F1, ή έστω κάποια μικρά DLC, έχοντας ως δεδομένο ότι κάθε χρόνο βγαίνει και ένα καινούριο παιχνίδι. Βέβαια, αφού το βάρος έφυγε από την Codemasters, μια όχι και τόσο μεγάλη εταιρεία, και έχει πλέον αναλάβει ο κολοσσός EA, μπορεί να δούμε μια κάποια νέα συμφωνία με την Liberty Media και την F1 για ριζική αλλαγή του μοντέλου του βιντεοπαιχνιδιού της F1, ίσως και εισαγωγή νέων ειδών μηχανοκίνητου αθλητισμού, μέχρι και της FE.

Ίσως όμως μια κρυφή λεπτομέρεια που πολλοί ξεχνάνε είναι ότι η Slightly Mad ήθελε να αναπτύξει, και πολύ πιθανόν να είχε ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη της δικής της κονσόλας. Αναμένουμε κάποια ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες.