Εδώ και μήνες αναφερόμαστε στην Codemasters και πως αυτή αρχικά εξαγόρασε την Slightly Mad Studios και στη συνέχεια πήγε να εξαγοραστεί, αρχικά από την Take-Two Interactive και πλέον από την Electronic Arts, την εταιρεία που τόσο πολύ αγαπάμε να μισούμε. Το μόνο που έμενε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ήταν να συμφωνήσει και το συμβούλιο των μετόχων της εταιρείας, όπως και έγινε, και πλέον η Codemasters είναι επίσημα παράρτημα της EA.

Σύμφωνα με την ίδια την Electronic Arts, θέλουν με την κίνηση αυτή να φέρουν την επανάσταση στα racing παιχνίδια, ενώ σαν εταιρείες θα συνδυάσουν τις γνώσεις τους στον τομέα για να βοηθηθούν στον μεγαλύτερο πιθανό βαθμό.

Να σημειώσουμε ότι φέτος κλείνουν και 35 χρόνια από την ίδρυση της Codemasters, γεγονός που η EA αναγνωρίζει και σέβεται όπως λέει χαρακτηριστικά.

Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε ότι υπό την σκέπη της EA βρίσκονται πλέον σχεδόν όλα τα racing παιχνίδια τουλάχιστον για υπολογιστή, από Need for Speed, μέχρι F1, Project CARS, GRiD και Dirt, ακόμα και αν παράγονται από τα Criterion και Codemasters που θεωρητικά είναι ανεξάρτητα studios.

Φυσικά παρά τα memes, η εξαγορά αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ καλά αποτελέσματα στο μέλλον, αν η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών είναι επιτυχής. Τα θετικά αποτελέσματα θα μπορούσαμε να τα δούμε πιο βραχυχρόνια ίσως στα F1 παιχνίδια στα οποία η Codemasters βασίζεται περισσότερο, και μακροχρόνια στα DiRT και ίσως και στο Project CARS. Τα δύο τελευταία είναι σημαντικό να δουν μια αναζωογόνηση, αφού και των δύο οι πιο πρόσφατοι τίτλοι συναντήθηκαν με ιδιαίτερα κακές κριτικές.

Διαβάστε επίσης: Σύντομα διαθέσιμο και στην Ελλάδα το δορυφορικό δίκτυο της Starlink