Και οι τρεις πλατφόρμες έξυπνων ομιλητών (Alexa, Google Assistant και, σε μικρότερο βαθμό, Siri) μπορούν να ελέγξουν μια ποικιλία συσκευών smart-home και να προσθέσουν ένα επιπλέον επίπεδο άνεσης στο “έξυπνο σπίτι” σας. Φαίνεται ότι η Alexa της Amazon έχει ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι των άλλων επειδή λειτουργεί με περισσότερες συσκευές και η ευρύτερη σειρά προϊόντων Amazon Echo διευκολύνει την τοποθέτησή τους παντού στο σπίτι σας.  Ωστόσο, εάν διαθέτετε ήδη Google Home, οι διαφορές δεν είναι αρκετά μεγάλες ώστε να χρειάζεται να αλλάξετε πλατφόρμες. Παρακάτω θα δείτε οδηγούς για τις καλύτερες συσκευές που θα χρησιμοποιήσουν με το Google Assistant και Siri / HomeKit. 

Το Amazon Echo (ή Echo Dot) προσφέρει μια βολική επιλογή για το “έξυπνο σπίτι” σας και παρέχει λειτουργίες που μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας δεν μπορεί.  Αν έχετε ήδη μερικές συσκευές συμβατές με Alexa ή έναν από τους τρεις κύριες σειρές smart-home (SmartThings, Wink ή Insteon), προσθέτοντας ένα Echo μπορεί να κάνει την πρόσβαση στις συσκευές πιο ενδιαφέρουσες και βολικές.  Η αξιοποίηση του σχεδόν στιγμιαίου χρόνου απόκρισης και η αξιόπιστη επεξεργασίας αναγνώρισης φωνής είναι σημαντικά ταχύτερη από το τράβηγμα του τηλεφώνου σας και το άνοιγμα μιας εφαρμογής για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα φώτα.  Ορισμένα προϊόντα, όπως τα φώτα Hue της Philips και οι θερμοστάτες Nest, έχουν εγγενή υποστήριξη Alexa, ενώ άλλα απαιτούν να ενεργοποιήσετε μια δεξιότητα τρίτου μέρους. 

Οι καλύτεροι έξυπνοι λαμπτήρες για την Alexa

light bulbs Alexa

Ο έξυπνος λαμπτήρας Philips Hue White and Color Ambiance A19 ήταν το πρώτο έξυπνο προϊόν που προστέθηκε στον κατάλογο “φίλων” της Alexa και είναι έχει επιλεγεί ως ο καλύτερος έξυπνος λαμπτήρας.  Όλα τα τρέχοντα μοντέλα Hue λειτουργούν με την Alexa, επιτρέποντάς σας να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε πολλαπλά φώτα, να τους μειώνετε, να αλλάζετε το χρώμα ενός λαμπτήρα και ακόμη και να δημιουργείτε ομάδες για να ενεργοποιήσετε τα σχέδια χρωμάτων σε όλο το σπίτι όταν θέλετε.Απλά πρέπει ξέρετε ότι εκτός από τη συσκευή σας Alexa, θα χρειαστείτε και ένα BridgeHue, ένα διανομέα που μπορεί να χειριστεί έως 50 φώτα Hue-ified.  Παρόμοια με το Philips Hue, ο λαμπτήρας LIFX A19 είναι συμβατός με την Alexa, έτσι ώστε να μπορείτε να τροφοδοτείτε προφορικά, να διασκεδάσετε και να αλλάξετε τα χρώματα των φώτων. Ο LIFX δεν είναι συμβατός με πολλές συσκευές. Ωστόσο, οι λαμπτήρες LIFX λειτουργούν με Wi-Fi , οπότε δεν χρειάζεστε ξεχωριστό διανομέα. 

Καλύτερες έξυπνες πρίζες για την Alexa

plugs Alexa

Η έξυπνη πρίζα Wemo Mini  είναι μία από τις πολλές συσκευές Wemo που μπορείτε να ελέγξετε με την Alexa.  Συνδέεται σε οποιαδήποτε πρίζα και συνδέεται με το δίκτυό σας Wi-Fi, ώστε να μπορείτε να ενεργοποιήσετε ανεμιστήρες, φώτα, καφετιέρες και οτιδήποτε άλλο από το smartphone σας ή χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές στην Alexa.  Η εφαρμογή σάς επιτρέπει επίσης να ομαδοποιείτε πρίζες με φώτα και άλλες συσκευές, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τα πάντα με μία μόνο φωνητική εντολή.

Παρόλο που δεν είναι τόσο ευέλικτο όσο το Wemo, το iClever IC-BS06 είναι ένα από τα λίγα έξυπνα βύσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους.  Είναι επίσης η μόνη συμβατή με Alexa μονάδα που διαθέτει δύο έξοδους που μπορείτε να ελέγξετε ανεξάρτητα χρησιμοποιώντας τον ήχο της φωνής σας.

Οι καλύτεροι έξυπνοι διακόπτες φωτός για την Alexa

light switches Alexa

Το Casetta της Lutron είναι ένα αρκετά καλό ασύρματο σύστημα ελέγχου φωτισμού από μόνο του οπότε είναι χρήσιμο σε όσους θέλουν ένα καλό σύστημα φωτισμού αλλά δεν χρειάζονται απαραιτήτως όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που προσφέρει ένα σύστημα όπως το SmartThings.  Η Alexa είναι συμβατή με τους διακόπτες Dimmer και τους plug-in dimmer switches και μπορείτε να τα ομαδοποιήσετε ώστε να μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα φώτα σε ολόκληρο το δωμάτιο ή το τμήμα του σπιτιού με τον ήχο της φωνής σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε το σύστημα Casetta στο χώρο ψυχαγωγίας σας και να κάνετε μια ταινία έτοιμη λέγοντας κάτι σαν το “Alexa, απενεργοποιήστε όλα τα φώτα του θεάτρου”. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας για να ρυθμίσετε τα επίπεδα φωτισμού.  Είναι επίσης βολικό οι διακόπτες Caséta να συνδυάζονται συχνά με ένα ξεχωριστό τηλεχειριστήριο, το οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε ή να αφήσετε σε αυτό το δωμάτιο.

Οι καλύτεροι έξυπνοι θερμοστάτες για την Alexa

thermostats Alexa

“Ποια είναι η τρέχουσα ρύθμιση θερμοκρασίας στο Nest Thermostat;” μπορείτε να ρωτήσετε την Alexa. Μπορεί επίσης να αυξήσει και να χαμηλώσει τις θερμοκρασίες ή να ρυθμίσει την κορυφή έξυπνου θερμοστάτη μας στη λειτουργία Away.  Εάν δεν χρησιμοποιείτε τις λειτουργίες του Nest’s geofencing , η δυνατότητα να ρυθμίσετε προφορικά τις ρυθμίσεις θερμοκρασίας μπορεί να είναι αγαπημένη σας λειτουργία. Οι ιδιοκτήτες πολλαπλών θερμοστατών μπορούν επίσης να καλέσουν για συγκεκριμένες συσκευές με την ονομασία κάθε Nest. 

Το Ecobee4 είναι συμβατό με την Alexa με τον ίδιο τρόπο όπως το Nest, και έχει στην πραγματικότητα ενσωματωμένο τον βοηθό φωνής, έτσι δεν χρειάζεται να έχετε ξεχωριστή συσκευή. Μπορείτε απλά να πείτε, “Alexa, πες στο Ecobee οτι είμαι ζέστη “, και ο βοηθός θα ρυθμίσει τη θερμοκρασία μερικών βαθμών για σας.  Μια άλλη μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο έξυπνων θερμοστατών είναι ότι το μοντέλο Ecobee περιλαμβάνει αισθητήρες που μπορείτε να τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε δωμάτιο, ώστε να μπορείτε να ζητήσετε από την Alexa τη θερμοκρασία γύρω από το σπίτι σας. Η Alexa μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το μοντέλο Ecobee για να ελέγξει τον ανεμιστήρα του συστήματός σας, να σας ενημερώσει για το τρέχον εξοπλισμό και να μεταβείτε ανάμεσα σε θερμότητα, δροσιά και αυτόματο τρόπο λειτουργίας.

Η καλύτερες έξυπνες σκούπες για την Alexa

robot vacuums Alexa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Λίγοι άνθρωποι αγαπούν την ηλεκτρική σκούπα.  Φυσικά, η έξυπνες σκούπες κάνουν τη δουλειά τόσο εύκολη όσο πιέζοντας ένα κουμπί.  Ωστόσο, στο iRobot Roomba 690 και στο iRobot Roomba 960ensure δεν χρειάζεται να σηκώσετε αυτό το ένα δάχτυλο, χάρη στην ενσωμάτωση της Alexa. Η Alexa σας επιτρέπει να ξεκινήσετε, να σταματήσετε ή να συνεχίσετε το σκούπισμα, όχι εσείς… τα ρομπότ.

Καλύτερες κάμερες ασφαλείας για την Alexa

securyti cameras Alexa

Η προσθήκη του ελέγχου Alexa σε κάμερες ασφαλείας Wi-Fi σάς επιτρέπει να ανοίγετε και να κλείνετε τις κάμερες καθώς εισέρχεστε και εξέρχεστε από το σπίτι σας, καθώς και να “ασχολείστε” συγκεκριμένες κάμερες που βρίσκονται γύρω από το σπίτι, για να βλέπετε ζωντανα τι γίνεται μέσω του Echo Show, Echo Spot ή Amazon Fire TV.

 Το  Circle 2 της Logitech συμβατό με το Echo Show, το Echo Spot και την Fire TV, ώστε να μπορείτε να βλέπετε ζωντανα εικόνες από διαφορετικές συσκευές γύρω από το σπίτι.  Σχεδιασμένο για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η κάμερα ασφαλείας εσωτερικού χώρου μπορεί επίσης να δεχθεί εντολές μέσω της Alexa για να ενεργοποιήσει την κάμερα, να απενεργοποιήσει τη λειτουργία απορρήτου και ακόμη και να ξεκινήσει εγγραφές με εντολή.  Αν ψάχνετε για μια ματιά στην ύπαιθρο, το Netgear’s Arlo Pro 2 προσφέρει θέα σχεδόν οπουδήποτε, με μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία που παρέχει την επιλογή να πάτε εντελώς ασύρματα.

  Το Nest Cam Outdoor, η κορυφαία επιλογή ανάμεσα στις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας, έχει ένα καλώδιο, το μοναδικό ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες που υπάρχει μαζί με την αγορά, καθώς και τη δυνατότητα να διακρίνουμε ανθρώπους και κατοικίδια ζώα (με καταγεγραμμένο Nest Aware subscription).

 

Καλύτερες έξυπνες κλειδαριές πόρτας για την Alexa

door lock Alexa

Για εύκολη είσοδο χωρίς κλειδί στο σπίτι σας μέσω smartphone ή πληκτρολογίου, το Yale Assure SL Connected δεν μπορεί να συγκριθεί. Με την Alexa μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας για να ελέγξετε την κατάσταση κλειδώματος της πόρτας ή να κλειδώσετε την πόρτα πριν τον ύπνο. Αυτή έξυπνη κλειδαριά είναι συμβατή με Alexa περιλαμβάνει ένα εύχρηστο πληκτρολόγιο, το οποίο διευκολύνει την χρήση του. Έρχεται με August Connect, το οποίο συνδέει την κλειδαριά με το Internet για απομακρυσμένη πρόσβαση.

Οι καλύτερες κουδονο-κάμερες για την Alexa

doorbell door lock Alexa

Το Ring Video Doorbell 2 προσφέρει μια γρήγορη ματιά στο ποιος είναι στην άλλη πλευρά της πόρτας, χρησιμοποιώντας το Echo Show, Echo Spot ή Fire TV. Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Alexa για να μιλήσετε με το άτομο στην άλλη πλευρά της κάμερας. Το Nest Hello θα σας δείξει ποιος είναι στην πόρτα, αλλά δεν θα σας επιτρέψει να μιλήσετε με ευπρόσδεκτους και ανεπιθύμητους επισκέπτες. Παρόλα αυτά, προσφέρει 24/7 καταγραφή βίντεο, ανίχνευση κίνησης με τεχνολογία AI και αναγνώριση προσώπου, αλλά μόνο με ενεργή συνδρομή Nest Aware.