Ήδη από το πρώτο διάστημα χρήσης, οι κάτοχοι του PS5 θα συνειδητοποιήσουν ότι ο αποθηκευτικός χώρος του δεν είναι ένα από τα δυνατά του σημεία. Έτσι, η Sony δίνει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες του PS5 να επεκτείνουν τον χώρο αυτό με έναν M.2 SSD. Φυσικά, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, κάτι τέτοιο δεν είναι το τυπικό plug & play, αλλά χρειάζονται κάποια βήματα για να εγκαταστήσει κανείς τον επιπλέον χώρο.

Ακόμα, πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι δεν μπορούμε να βάλουμε τον πιο όμορφο ή τον πιο μεγάλο M.2 που θα βρούμε μπροστά μας, αλλά πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις, τις οποίες μπορεί να βρει κανείς στο επίσημο site του Playstation. Ο γενικός κανόνας είναι ότι το μέγεθος πρέπει να είναι από 250 GB έως 4 TB, το μήκος να είναι 30, 40, 60, 80 ή 110 mm και να περιλαμβάνει κάποιον μηχανισμό ψύξης.

Αφού διαλέξετε τον M.2 σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Sony, έρχεται και η ώρα της εγκατάστασης. Το panel το οποίο πρέπει να αφαιρέσετε είναι αυτό με την υποδοχή για τους δίσκους, η στην περίπτωση της Digital έκδοσης, αυτό που δεν έχει το λογότυπο του PS επάνω. Το κάλυμμα μπορεί να αφαιρεθεί με λίγη πίεση, πιέζοντας από το κάτω άκρο της κονσόλας το κάλυμμα προς τα πάνω και έξω. Αφού αφαιρεθεί αυτό, υπάρχει ένα μικρό κάλυμμα το οποίο μπορεί να απομακρυνθεί με την αφαίρεση μιας βίδας.

Για την εγκατάσταση θα χρειαστεί να τοποθετήσετε ένα spacer στο κενό το οποίο αντιστοιχεί το μέγεθος του M.2 σας, και ύστερα να τον τοποθετήσετε, ξεκινώντας από το connector. Μετά την επιτυχή εγκατάσταση, θα πρέπει να ξανακλείστε το κάλυμμα της θήκης του SSD και να το βιδώσετε στην θέση του. Εάν δεν κλείνει, τότε το σύστημα ψύξης του δίσκου υπερβαίνει τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Sony.

 

Μόλις τελειώσετε και επανασυνδέσετε το PS5 σας, με την εκκίνηση θα πρέπει να εμφανιστεί και ένα formatting guide, στο οποίο δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα αναγράφονται.

Για να κάνετε τα παιχνίδια να εγκαθίστανται στον M.2 SSD του PS5, θα πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις, και από το Storage στο Installation Location. Παράλληλα από το Game Library στο κυρίως μενού μπορείτε να επιλέξετε κάποια παιχνίδια και να τα μεταφέρετε από τον κύριο αποθηκευτικό χώρο του δίσκου στον SSD που μόλις περάσατε.

Περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να βρείτε και στην σελίδα της Sony.