Λογικά κοιτάς αυτό το άρθρο επειδή το ενσωματωμένο μικρόφωνο των ακουστικών σου δεν σε ικανοποιεί για τα βίντεο σου στο YouTube, τα livestream στο Twitch σου ή το podcast που κάνεις. Παρακάτω είναι η λίστα με τα καλύτερα μικρόφωνα που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή. Έχουμε επιλέξει μόνο USB μικρόφωνα γιατί αυτά είναι πιο εύκολα για χρήση στις παραπάνω περιπτώσεις.
Τι κοιτάμε σε ένα μικρόφωνο;
Το κυριότερο χαρακτηριστικό που κοιτάμε σε ένα μικρόφωνο είναι ο τρόπος (Polar Patterns) με τον οποίο λαμβάνει τον ήχο. Και υπάρχουν τρεις τρόποι οι οποίοι είναι οι εξής:
- Cardioid: Καταγράφει οποιοδήποτε ήχο από την μπροστινή πλευρά του μικροφώνου. Κατάλληλο για voice over και streaming.
- Bidirectional: Καταγράφει οποιοδήποτε ήχο από την μπροστινή και πίσω πλευρά του μικροφώνου. Κατάλληλο για συνεντεύξεις και podcast 2 ατόμων.
- Omnidirectional: Καταγράφει οποιοδήποτε ήχο από όλες τις κατευθύνσεις. Κατάλληλο για podcast πολλών ατόμων.
Πολλά μικρόφωνα έχουν πολλούς από τους παραπάνω τρόπους, κάτι που τα καθιστά από τα κορυφαία μικρόφωνα που μπορεί να αγοράσει κανείς.
Διάβασε επίσης:
- Τα καλύτερα GAMING ποντίκια
- Τα καλύτερα GAMING πληκτρολόγια
- Τα καλύτερα GAMING headset
- Τα καλύτερα GAMING ηχεία
- Τα καλύτερα GAMING monitor
- Τα καλύτερα GAMING PC
- Τα καλύτερα GAMING laptops
Τα καλύτερα μικρόφωνα
Razer Seiren X
Ρεύμα: 5V
Συνδεσιμότητα: USB
Polar Patterns: Super-Cardioid
Συχνότητα: 20Hz-20,000Hz
Έξτρα: Ενσωματωμένο shock mount, κουμπί για σίγαση, υποδοχή ακουστικών 3.5mm για ρύθμιση μέσω των κουμπιών
Το πρώτο μικρόφωνο της Razer ήταν το “σκέτο” Seiren, ωστόσο μετά από λίγο καιρό το ανασχεδιάσε και κυκλοφόρησε το πιο μικρό και φορητό Seiren X. Tο ενσωματωμένο shock mount κάνει καλά την δουλειά του απορροφώντας τους κραδασμούς πάνω στο γραφείο ωστόσο όντας παλιός χρήστης του μικροφώνου, μπορώ να πω ότι καταγράφει αρκετό background θόρυβο. Παρόλα αυτά ο ήχος του παραμένει πολύ καθαρός.
Arm Mount για να το βάλεις στο γραφείο:
Αγόρασε το στα εξής:
Audio Technica AT2020 USB+
Ρεύμα: 5V
Συνδεσιμότητα: USB
Polar Patterns: Cardioid
Συχνότητα: 20Hz -16,000 Hz
Έξτρα: USB 3 μέτρων, τρίποδο από το κουτί, plug ‘n play, υποδοχή ακουστικών 3.5mm για ρύθμιση μέσω των κουμπιών
Το AT2020 USB+ ίσως να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μικρόφωνα στο κόσμο του Twitch. Θα δεις πολλούς streamers να το χρησιμοποιούν και παράλληλα να το προτείνουν λόγω της αδιαμφισβήτητης ποιότητας του. Παράγει ένα πολύ καθαρό και φυσικό ήχο με ελάχιστο αλλά παράλληλα υπαρκτό background θόρυβο. Υπάρχει και η αλλά και η .
Arm Mount για να το βάλεις στο γραφείο:
Αγόρασε το στα εξής:
Rode NT USB
Ρεύμα: 5V
Συνδεσιμότητα: USB
Polar Patterns: Cardioid
Συχνότητα: 20Hz-20,000Hz
Έξτρα: Pop-filter και τρίποδο από το κουτί, κουμπιά για mix control, υποδοχή ακουστικών 3.5mm για ρύθμιση μέσω των κουμπιών
H Rode φημίζεται για τα μικρόφωνα της και το NT USB δεν αποτελεί εξαίρεση. Η ποιότητα του ίσως ξεπερνάει αυτή του ανταγωνιστή Blue Yeti. Έρχεται με ένα μικρό τριποδάκι και ένα pop-filter στο κουτί. Το κακό είναι ότι έχει μόνο ένα Polar pattern (Cardioid) αλλά είναι ένα μικρόφωνο που παράγει ήχο “studio”.
Arm Mount για να το βάλεις στο γραφείο:
Αγόρασε το στα εξής:
Blue Yeti USB
Ρεύμα: 5V
Συνδεσιμότητα: USB
Polar Patterns: Cardioid, Bidirectional, Omnidirectional
Συχνότητα: 20Hz-20,000Hz
Έξτρα: Κουμπιά για ρύθμιση του gain, έντασης και σίγασης του μικροφώνου
Όποιος ασχολείται σίγουρα θα έχει ακούσει για το Blue Yeti. Η τιμή του δικαιολογείται από τα χαρακτηριστικά του. Έχει καθαρό ήχο υψηλής ποιότητας ενώ διαθέτει τρια polar patterns πιο πολλά από κάθε άλλο μικρόφωνο στην λίστα μας. Επίσης η ποιότητα κατασκευής του είναι premium. Το μόνο “αρνητικό” είναι ότι θα χρειαστεί σίγουρα ένα arm mount γιατί η βάση του δεν είναι και η καλύτερη.
Arm Mount για να το βάλεις στο γραφείο:
Αγόρασε το στα εξής: