Αν είσαι και εσύ streamer και ψάχνεις την κατάλληλη webcam για να απογειώσεις το περιεχόμενο του καναλιού σου, τότε είσαι στο σωστό σημείο. Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε τις καλύτερες webcams που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι κατάλληλες για livestreams.

Τι κοιτάμε σε μια webcam;

Το βασικό χαρακτηριστικό ενός καλού βίντεο στις μέρες μας είναι η ανάλυση. Πλέον κανένας δεν θα κάτσει να παρακολουθήσει ένα βίντεο ή livestream με ποιότητα 720p. Έτσι, σε μια webcam θα κοιτάξουμε πρώτα να βρούμε απόδοση 1080p βίντεο, ενώ ύστερα θα ασχοληθούμε με τα έξτρα χαρακτηριστικά της.

Διάβασε επίσης:

Οι καλύτερες webcams

Logitech HD Webcam C270

webcams

Ανάλυση βίντεο: 1280×720
FPS: 30
Σύνδεση: USB 2.0
Μικρόφωνο: Ναι

Αν και μιλήσαμε πιο πάνω για βίντεο ανάλυσης 1080p, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τις προτάσεις μας με την βασική webcam που εκατομμύρια χρήστες είχαν κάποτε στην κατοχή τους. Η Logitech C270 είναι ο,τι πιο basic μπορεί να προμηθευτεί ένας αρχάριος streamer χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει πολλά χρήματα. Προσφέρει καλή ποιότητα εικόνας αν και παραμένει στην ανάλυση των 720p.

Αγόρασε την στα εξής: 

Logitech HD Pro Webcam C920

webcams

Ανάλυση βίντεο: 1920×1080
FPS: 30
Σύνδεση: USB 2.0
Μικρόφωνο: Ναι

Η must webcam. Αν είσαι streamer και θες να δεις το περιεχόμενό σου πιο σοβαρά, τότε η webcam αυτή είναι για εσένα. Αν πούμε πως το 90% των streamers σε παγκόσμιο επίπεδο χρησιμοποιούν την webcam αυτή, ίσως πούμε και λίγο. Προσφέρει ανάλυση 1080p στα 30FPS, έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο ενώ η απόδοσή της σε χαμηλό φωτισμό είναι αρκετά καλή.

Αγόρασε την στα εξής: 

Razer Kiyo

webcams

Ανάλυση βίντεο: 1920×1080
FPS: 30
Σύνδεση: USB 2.0
Μικρόφωνο: Ναι

Αν παρατηρήσει κανείς τα χαρακτηριστικά της Razer Kiyo θα δει μια κόπια της Logitech C920. Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητα κακό μιας και η Razer μας προσέφερε ένα προϊόν καλά μελετημένο και λειτουργικό. Η κάμερα της πράσινης εταιρείας προσφέρει ανάλυση 1080p και είναι ιδανική για livestreams με ένα κεντρικό πρόσωπο. Το δαχτυλίδι φωτός που έχει γύρω από τον φακό βοηθάει πολύ στον σωστό φωτισμό της εικόνας και κάνει τα χρώματα και τον “θόρυβο” της εικόνας να μοιάζουν περισσότερο επαγγελματικά.

Αγόρασε την στα εξής: 

Logitech C922 Pro Stream

webcams

Ανάλυση βίντεο: 1920×1080
FPS: 30
Σύνδεση: USB 2.0
Μικρόφωνο: Ναι

Η Logitech C922 είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση της Logitech C920. Τόσο στην εμφάνιση όσο και στα χαρακτηριστικά οι δύο αυτές κάμερες μοιάζουν πάρα πολύ. Οι βασικές διαφορές των δύο προϊόντων είναι δύο. Η μικρότερη διαφορά τους είναι πως η C922 έρχεται μαζί με ένα μίνι τρίποδο στην συσκευασία για καλύτερη σταθερότητα και εύκολη μεταχείριση επάνω στο γραφείο. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό όμως της C922, είναι η εξάλειψη του background βάσει της built-in λειτουργίας της. Η κάμερα αυτή έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί το εφέ του green key στο background και μπορεί να πάει το livestream σε άλλη διάσταση.

Αγόρασε την στα εξής: 

Από μικρός χωμένος μέσα στον κόσμο της τεχνολογίας και του gaming. Του αρέσουν ανταγωνιστικά παιχνίδια για να βλέπει το όνομά του πρώτο στα leaderboards και πιστεύει ότι είναι μηχανικός υπολογιστών και φωτογράφος. Ίσως πλέον, να τον λες και SysAdmin. Όσο υπάρχει Internet, θα είναι μόνιμα online.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here