Είναι γεγονός πως το Instagram είναι ένα από τα πιο γνωστά social media στις μέρες μας. Εκατομμύρια άνθρωποι περνούν πολλές ώρες στο Instagram καθημερινά και ξοδεύουν τον χρόνο τους σε αυτό. Κάποιοι απλά χαζεύουν τις φωτογραφίες των φίλων και γνωστών τους, ενώ άλλοι το λειτουργούν επαγγελματικά κερδίζοντας χρήματα από αυτό. Με τα παρακάτω Tips, μπορείτε και εσείς να πάτε ένα βήμα παραπάνω τον λογαριασμό σας στο Instagram και να αποκτήσετε περισσότερους followers. Τα Tips αυτά δεν απαιτούν καμία ιδιαίτερη γνώση, είναι απολύτως δωρεάν και δεν περιέχουν κανένα κρυφό μήνυμα.

1 – Ανεβάστε ενδιαφέρουσες φωτογραφίες με ζωντανά χρώματα

Instagram

Η χρήση φωτογραφιών που αναδεικνύουν τα χρώματα είναι ένα πολύτιμο “εργαλείο”. Τα ζωντανά χρώματα ξυπνούν αισθήσεις, μνήμες και μένουν χαραγμένα στο μυαλό του ανθρώπου. Οι followers, θέλουν να βλέπουν όμορφες φωτογραφίες που παράγουν αισθήματα όπως χαρά, ζωντάνια, χιούμορ, κίνητρο, αγάπη και άλλα. Είναι σημαντικό μέσα από τις φωτογραφίες σας, να περνάτε τα ανάλογα συναισθήματα.

2 – Μην το παρακάνετε με τα φίλτρα

Instagram

Πρόκειται για ένα αναγκαίο κακό. Τα φίλτρα στο Instagram είναι ένας εύκολος τρόπος να “φτιάξουμε” μια φωτογραφία. Ωστόσο, πολλές φορές μπορεί να το παρακάνουμε με τα φίλτρα και να αλλοιώσουμε το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε σωστά, χωρίς υπερβολές και να κρατάμε ένα σωστό ύφος στην φωτογραφία μας. Περισσότερα για την επεξεργασία φωτογραφιών μπορείτε να βρείτε στον οδηγό μας.

3 – Χρησιμοποιείστε τα hashtags αλλά χωρίς υπερβολές

Instagram

Μια πολύ χρήσιμη ανακάλυψη είναι τα hashtags. Πρόκειται για επισημασμένες λέξεις που μπορεί να αλληλεπιδρά ο χρήστης και να βλέπει αποτελέσματα που αφορούν στις λέξεις αυτές. Έτσι, είναι σημαντικό να ορίζουμε κάποια hashtags στις φωτογραφίες που ανεβάζουμε ώστε να βοηθήσουμε τους άλλους χρήστες να έρθουν σε επαφή με το υλικό μας. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε και να χρησιμοποιούμε δεκάδες hashtags γιατί καταλήγουν να είναι κουραστικά και άσχημα στο μάτι.

4 – Ψάξτε τις φωτογραφίες των άλλων και πάρτε ιδέες

Instagram

Η κλοπή μιας φωτογραφίας και αναδημοσίευσή της σαν δικιά μας είναι παράνομη. Είναι κάτι σαν την λογοκλοπή. Πρέπει να είμαστε αυτόνομοι, δημιουργικοί και μοναδικοί. Οι φωτογραφίες μας πρέπει να έχουν το προσωπικό μας στυλ και διάθεση και να είναι ξεχωριστές. Αν πιστέψετε κάποια στιγμή πως δεν είστε δημιουργικοί και έχετε ξεμείνει από ιδέες, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην σελίδα Popular του Instagram και να πάρετε ιδέες για φωτογραφίες από άλλους χρήστες. Ασφαλώς, δεν θα αντιγράψετε εξ ολοκλήρου τις φωτογραφίες των άλλων χρηστών, αλλά θα πάρετε μια ιδέα και ένα κίνητρο για τις δικές σας λήψεις.

5 – Κρατήστε ζωντανό το ενδιαφέρον των followers σας

Insta

Είναι πολύ σημαντικό το κοινό σας να έχει έναν λόγο να σας ακολουθεί και να σας βλέπει ξανά και ξανά. Ανεβάζοντας συχνά φωτογραφίες και υλικό, θα κρατήσετε ζωντανό το ενδιαφέρων των followers και θα θέλουν αν βλέπουν περισσότερο υλικό από εσάς. Οι ήδη υπάρχοντες followers, θα φέρουν στην πορεία και νέους και σιγά σιγά ο λογαριασμός θα ανεβαίνει.

6- Αλληλεπιδράστε με τους followers σας

Insta

Εξίσου σημαντική είναι η αλληλεπίδραση με τους followers. Το κοινό μας ακολουθεί γιατί του αρέσει το υλικό μας και νιώθει πιο κοντά σε εμάς. Από μεριάς μας πρέπει να είμαστε όσο πιο δραστήριοι γίνεται και να επικοινωνούμε μαζί τους. Αυτό μπορεί να είναι είτε κάποιο βίντεο τύπου QnA, είτε προσωπικά μηνύματα είτε απαντήσεις σε stories. Οι followers νιώθουν εκτίμηση, πιστεύουν ότι είναι πιο κοντά σε εσάς και σας γνωρίζουν καλύτερα και αυτό ενισχύει την σχέση σας.

7 – Μην σκέφτεστε να αγοράσετε ψεύτικους followers

Insta

Ένας εύκολος τρόπος να αποκτήσει κανείς αρκετούς followers είναι οι πληρωμένοι. Υπάρχουν προγράμματα και υπηρεσίες που σου “εγγυούνται” αληθοφανείς followers χωρίς προβλήματα, έναντι κάποιου χρηματικού ποσού. Συνήθως, για κάποιες χιλιάδες followers χρειάζονται και εκατοντάδες ευρώ. Ωστόσο, ο τρόπος αυτός δεν είναι ο ιδανικός για να αναπτυχθεί ένας Instagram λογαριασμός και ενδεχομένως να υπάρχουν προβλήματα απενεργοποίησής του στο μέλλον. Ο αλγόριθμος της εφαρμογής αργά ή γρήγορα εντοπίζει αυτά τα bots(ψεύτικοι followers) και τους διαγράφει. Ενδεχομένως, μαζί με αυτά να διαγραφεί και ο δικός σας λογαριασμός αν κριθεί απαραίτητο. Προσπαθήστε να επενδύσετε πάνω στον λογαριασμό σας και να αλληλεπιδράτε με πραγματικούς χρήστες.

8 – Χρησιμοποιήστε τα Shoutouts για άλλους χρήστες

Instagram

Το Tip αυτό έχει να κάνει με την αλληλεπίδραση με τους χρήστες. Όπως είπαμε και νωρίτερα, είναι σημαντικό να επικοινωνείτε με τους υπόλοιπους χρήστες και να είστε σε επαφή. Σημαντικό είναι επίσης να δίνετε τα ανάλογα Shoutouts σε χρήστες που σας ενδιαφέρουν, σας εντυπωσιάζουν και το αξίζουν. Έτσι, προτείνετε και στους δικούς σας followers έναν άλλο χρήστη και φαίνεται πως έχετε μια καλή σχέση με αυτόν. Αυτό φέρνει μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ σας και οι followers νιώθουν περισσότερη άνεση στην μεταξύ σας σχέση και είναι πιο ευχαριστημένοι.

9 – Μείνετε ενημερωμένοι σύμφωνα με τα trends

Instagram

Εξίσου σημαντικό με όλα τα παραπάνω είναι να ακολουθείτε τα trends της εποχής. Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα hashtags και μιλώντας για σωστά εποχιακά θέματα θα αποκτήσετε μεγαλύτερη απήχηση. Μείνετε ενημερωμένοι γύρω από τα trends της εποχής, “παίξτε” με αυτά και ανεβάστε φωτογραφικό υλικό που αφορά σε αυτά.

10 – Αξιοποιείστε τα Instagram Stories

Instagram

Η νέα μόδα(ή καλύτερα το trend που λέγαμε) είναι τα Stories. Ο κόσμος έχει ανάγκη από ιστορίες. Είτε να πει μια δικιά του είτε να ακούσει/δει ενός γνωστού του. Τα Instagram Stories είναι πολύ διαδεδομένα τους τελευταίους μήνες και τραβάνε την προσοχή. Αποτυπώνουν την στιγμή όπως ακριβώς είναι, χωρίς πολλή επεξεργασία και φίλτρα. Μένουν στο προσκήνιο για 24 ώρες και είναι ένας πιο άμεσος τρόπος να έρθετε σε επαφή με τους followers σας.

Αυτά είναι λοιπόν 10 Tips που μπορείτε να ακολουθήστε για να εκτοξεύσετε τον λογαριασμό σας στο Instagram. Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να αποκτήσετε περισσότερους followers αν μοιράζεστε μαζί τους συχνά τις αυθεντικές, προσωπικές σας στιγμές. Δεν χρειάζεται πλεονασμός, δεν χρειάζεται χρήμα, παρά μόνο όρεξη και μεράκι.

Αν έχετε και εσείς να προτείνετε έξτρα Tips για να αυξήσετε την προβολή σας στα κοινωνικά δίκτυα μπορείτε να την πείτε στα σχόλια. Θα χαρούμε να διαβάσουμε τις απόψεις σας. Η ομάδα του Three Pixels Lab διατηρεί Instagram λογαριασμό και μπορείτε να μας ακολουθήστε από εδώ.

Από μικρός χωμένος μέσα στον κόσμο της τεχνολογίας και του gaming. Του αρέσουν ανταγωνιστικά παιχνίδια για να βλέπει το όνομά του πρώτο στα leaderboards και πιστεύει ότι είναι μηχανικός υπολογιστών και φωτογράφος. Ίσως πλέον, να τον λες και SysAdmin. Όσο υπάρχει Internet, θα είναι μόνιμα online.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here