Δείτε πώς να κατεβάσετε βίντεο από το YouTube εντελώς δωρεάν

Το YouTube είναι ένα διαδικτυακό μέσο που λίγο πολύ όλοι μας χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά. Άλλοι χρησιμοποιούν το YouTube για να ακούσουν μουσική, άλλοι για να δουν τους αγαπημένους τους content creators σε νέα βίντεο, ενώ άλλοι απλά για να χαζέψουν νέα και τάσεις.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης της Google είναι η μεγαλύτερη στο είδος της, με δισεκατομμύρια προβολές, βίντεο και επιλογές. Σε αυτόν τον οδηγό, θα δούμε πώς μπορούμε να κατεβάσουμε ένα βίντεο από το YouTube, εντελώς δωρεάν και σε καλή ανάλυση.

Γιατί να κατεβάσω ένα βίντεο από το YouTube;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να θέλει κανείς να κατεβάσει ένα βίντεο. Ένας από τους πιο σημαντικούς, είναι για να μπορέσει να το έχει έτοιμο και να το δει αργότερα, χωρίς την χρήση internet. Σκεφτείτε να είστε διακοπές σε μέρος που δεν έχει πρόσβαση στο internet. Το να έχετε κατεβάσει εξ αρχής κάποια από τα αγαπημένα σας βίντεο και να τα δείτε εκεί, είναι μια πολύ καλή επιλογή. Υπάρχει επίσης κόσμος που προτιμάει να κατεβάζει τα βίντεο και να τα βλέπει κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού στο τρένο, στο λεωφορείο ή στο αεροπλάνο. Το σίγουρο είναι, πως υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που για δικούς τους ξεχωριστούς λόγους, μπορεί να θέλουν να έχουν στο αρχείο τους ένα βίντεο από το YouTube.

Είναι νόμιμο το να κατεβάζω βίντεο από το YouTube;

Το να χρησιμοποιεί κανείς thrid-party εφαρμογές για να κατεβάσει βίντεο από το YouTube, είναι ενάντια στους . Η εταιρεία προτείνει να παρακολουθούμε τα βίντεο στην πλατφόρμα της online, από τους δικούς της servers. Επίσης, το να κατεβάσει κανείς ένα βίντεο από το YouTube μπορεί να τον φέρει αντιμέτωπο με αρκετά προβλήματα όπως πνευματικά δικαιώματα, copyrights, αναφορές, μηνύσεις και λοιπά. Οι μόνες περιπτώσεις που μπορεί κανείς να κατεβάσει ελεύθερα και χωρίς προβλήματα βίντεο, είναι να έχει εξαγοράσει δικαιώματα από τον νόμιμο κάτοχο του βίντεο, να πρόκειται για ελεύθερο/δημόσιο βίντεο χωρίς πνευματικά δικαιώματα ή να είναι ένα δικό του βίντεο.

Σε κάθε περίπτωση, το ίδιο το YouTube προσφέρει ορισμένους τρόπους για να κατεβάσει κανείς ένα βίντεο, ενώ μάλιστα μας δίνει και ορισμένες δικές του εφαρμογές.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, πώς μπορούμε μέσω αυτών να κατεβάσουμε ένα FHD βίντεο από το YouTube.

1. Κατεβάζουμε το 4K Video Downloader

Για αρχή θα χρειαστούμε μια εφαρμογή για να κατεβάσουμε τα βίντεο που θέλουμε. Σε αυτόν τον οδηγό, προτείνουμε το 4K Video Downloader. Μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν και χωρίς κρυφές χρεώσεις, πατώντας εδώ. Στην συνέχεια, θα χρειαστεί να κάνουμε εγκατάσταση το πρόγραμμα στον υπολογιστή μας, όπως κάθε άλλο απλό πρόγραμμα. Αφού τελειώσουμε με την εγκατάσταση και τρέξουμε το πρόγραμμα, θα πρέπει να βλέπουμε αυτό:

YouTube

2. Αντιγραφή και επικόλληση το URL του βίντεο

Το επόμενο βήμα είναι πολύ απλό. Απλά χρειάζεται να βρούμε όποιο βίντεο μας αρέσει και να αντιγράψουμε την διεύθυνση URL αυτού. Για το δικό μας παράδειγμα, θα πάρουμε ένα βίντεο από το κανάλι μας στο YouTube και πιο συγκεκριμένα θα επιλέξουμε αυτό:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν μαθαίνετε για πρώτη φορά για το κανάλι του Three Pixels Lab στο YouTube, τότε μπορείτε να μας κάνετε ένα Subscribe πατώντας . Αν πάλι είστε ήδη συνδρομητής μας, μπορείτε απλά να μοιραστείτε το κανάλι μας με τους φίλους σας, να τους παροτρύνετε να κάνουν Subscribe και αυτοί, ώστε να είναι άμεσα ενημερωμένοι για κάθε νέο μας βίντεο.

Αφού έχουμε αντιγράψει την διεύθυνση URL του βίντεο, λοιπόν, επιστρέφουμε πίσω στο πρόγραμμά μας και πατάμε τον πράσινο κύκλο με τον λευκό σταυρό πάνω αριστερά που αναφέρεται ως Paste Link. Αφού περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά, ανάλογα την διάρκεια του βίντεο, θα πρέπει να βλέπουμε στην οθόνη μας την παρακάτω εικόνα:

YouTube

3. Επιλέγουμε ποιότητα, είδος και χώρο αποθήκευσης

Σε αυτό το βήμα θα κάνουμε ορισμένες επιλογές για το βίντεο που θέλουμε να αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή μας. Για αρχή, θα πρέπει στο πάνω αριστερά πεδίο να είναι επιλεγμένο το “Download Video”, ενώ στο δεξιά πεδίο το “MP4” format. Η επιλογή MP4 στο είδος το βίντεο μας δίνει περισσότερες επιλογές όσον αφορά στις επιτρεπόμενες αναλύσεις.

Έπειτα, επιλέγουμε την ανάλυση που θέλουμε να το κατεβάσουμε. Αν πρόκειται για ένα βίντεο που θέλουμε να το δούμε ξανά και ξανά και θέλουμε να έχει καλή ποιότητα, προτείνουμε να επιλέξετε κάτι από 720p ανάλυση και πάνω. Στο δικό μας παράδειγμα, θα επιλέξουμε το 1080p. Η δεξιά στήλη στις επιλογές, μας δείχνει κατά προσέγγιση το μέγεθος του αρχείου που αναμένεται να κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας.

Τέλος, επιλέγουμε στο πλατύ λευκό πεδίο στο κάτω μέρος, τον χώρο αποθήκευσης στον υπολογιστή μας. Για τις ανάγκες αυτού του οδηγού, θα επιλέξουμε να το αποθηκεύσουμε στην Επιφάνεια Εργασίας μας, ώστε να μπορούμε να το βρούμε εύκολα αφού το κατεβάσουμε. Αν αφήσουμε την υπάρχουσα επιλογή που ορίζει το πρόγραμμα, τότε θα βίντεο θα πάει στον προσωπικό μας φάκελο στον υπολογιστή, μέσα στον υποφάκελο Βίντεο/Videos.

Αφού κάνουμε όλα τα παραπάνω, πατάμε Download, και θα πρέπει να βλέπουμε μια εικόνα σαν και την παρακάτω:

YouTube

Αφού ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, το βίντεο θα βρίσκεται στην τοποθεσία που ορίσαμε στο προηγούμενο βήμα. Δηλαδή στην δική μας περίπτωση, στην Επιφάνεια Εργασίας.


Αυτή ήταν, λοιπόν, η διαδικασία που ακολουθούμε για να κατεβάσουμε ένα βίντεο σε καλή ανάλυση από το YouTube. Είναι αρκετά εύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις. Το 4K Video Downloader σαν πρόγραμμα, μπορεί να κατεβάσει από ένα έως και 24 βίντεο ταυτόχρονα, αν επιλέξουμε να κατεβάσουμε την διεύθυνση URL από video playlist στο YouTube.

Μην ξεχνάτε, όπως αναφέραμε και νωρίτερα, πως η συντριπτική πλειοψηφία των βίντεο που βρίσκονται στην πλατφόρμα του YouTube ανήκουν στους δημιουργούς τους και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Σε καμία περίπτωση μας τον συγκεκριμένο οδηγό δεν σας παροτρύνουμε να κατεβάσετε βίντεο για επαγγελματική και εμπορική χρήση, αγνοώντας, καταπατώντας και μη δείχνοντας σεβασμό στους δημιουργούς τους.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Η κατάσταση με τους hackers στο Warzone πάει από το κακό στο χειρότερο

Πασχαλινές προσφορές παιχνιδιών από τις εταιρείες Focus και Sold Out

Killers of the Flower Moon: Ξεκίνησαν γυρίσματα για τη νέα ταινία του Scorsese

FIND US ON