Ξέρουμε ήδη και είναι αυτονόητο πως το DDR5 θα είναι καλύτερο από τους προκατόχους του, όμως πόσο καλύτερο; Ήδη οι βασικές προδιαγραφές είναι ανώτερες από κάθε DDR4 kit. Τώρα, η Netac θέλει να θέσει τον πήχη σε υψηλά επίπεδα από την αρχή, ανακοινώνοντας ένα RAM kit DDR5 – 10000Mhz.

Το DDR5 dimm των 10000Mhz της Netac φαίνεται πως θα έρθει και σε kit των 16GB, κάτι που μοιάζει μηδαμινό μπροστά στα 521GB της Samsung. Όμως, στα επίσημα ratings παρατηρούμε 3200–6400MT / s, μεταξύ 1,1 και 1,8V και διατίθεται με έως και 64GB ανά chip. Σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας για να μάθουμε τα τελικά χαρακτηριστικά και χωρητικότητες.

DDR5 - 10000Mhz RAM

Αυτή η DDR5 – 10000Mhz RAM φαίνεται πως ωθήσει και άλλες εταιρείες να δοκιμάσουν τις αντοχές του DDR5. Αναμένουμε περισσότερα από εταιρείες σαν τη Micron και τη Samsung, όπως υψηλότερες ταχύτητες ή καλύτερες και νέες τεχνολογίες.

Η αλήθεια είναι πως δε θα επηρεαστούν μόνο η κατασκευαστές μνημών, αλλά θα και οι κατασκευαστές επεξεργαστών. Ως γνωστών ο CPU και η RAM έχουν στενή σχέση στην λειτουργία ενός υπολογιστή. Εφόσον οι RAM άρχισαν και εξελίσσονται και προσφέρουν σημαντικά υψηλότερες ταχύτητες, το ίδιο πρέπει να γίνει και με τους CPU, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν αυτές οι ταχύτητες στο έπακρο.