Εταιρείες όπως η Micron έχουν την “ευθύνη” να προμηθεύουν άλλες εταιρείες με chips DDR5, μεταξύ άλλων, έτσι ώστε αυτές να κατασκευάσουν με την σειρά τους τα memory modules. Αφού, λοιπόν, εταιρείες όπως την Netac ή την Jiahe Jinwei κατασκεύασαν τα modules εγκαίρως, τώρα πρέπει να γίνει έλεγχος αυτών των DDR5 μνημών για τη σωστή λειτουργία τους.

έλεγχος DDR5Μέσα από τις ανακοινώσεις των 2 εταιρειών, μεταξύ άλλων μπορούμε να μάθουμε ποιες μητρικές θα είναι πρώτες συμβατές αλλά και ποιοι επεξεργαστές θα είναι σίγουρα συμβατοί. Όπως φαίνεται, οι συγκεκριμένες DRR5 θα τρέχουν στα 4800Mhz. Θα απαιτούν επίσης μικρότερη τάση από αυτή των DDR4 και θα έχουν αυξημένες ικανότητες. Πιο συγκεκριμένα θα έρθουν με 32 GB ανά μονάδα, με χρονισμούς 40-40-40 και τάση στα 1,1V.

έλεγχος DDR5

Η Netac επιβεβαίωσε ότι ο έλεγχος των DDR5 μνημών έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία. Στον έλεγχο βοήθησαν η ASUS και η MSI, οι οποίες παρέδωσαν μητρικές για δοκιμή. Σύμφωνα με την εταιρεία, όλη η διαδικασία κύλισε ομαλά και το σύστημα μπόρεσε να “bootαρει” κανονικά στο λειτουργικό.

έλεγχος DDR5Όπως προ αναφέραμε, μέσω αυτού του ελέγχου μαθαίνουμε πως η συχνότητα των 4800Mhz θα υποστηρίζεται από τους επερχόμενους επεξεργαστές 12ης γενιάς της Intel, Alder Lake, οι οποίοι αναμένονται προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.