Δεν πέρασε πολλή ώρα από την επίσημη ανακοίνωση των RTX 3080 Ti και RTX 3070 Ti από την Nvidia στην Computex 2021 και ήδη οι πρώτες custom κάρτες ανακοινώθηκαν από τις εταιρείες. MSI, ASUS, Zotac και Colorful έδωσαν στη δημοσιότητα τα μοντέλα τους για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

ASUS: Η υδρόψυκτη ROG Strix LC GeForce RTX 3080 Ti τραβάει τα βλέμματα

Αν μη τι άλλο, το πιο εντυπωσιακό από όλα τα μοντέλα που ανακοίνωσε η εταιρεία είναι η υδρόψυκτη ROG Strix LC GeForce RTX 3080 Ti. Η κάρτα φαίνεται πραγματικά εντυπωσιακή, με το RGB φυσικά να μην μπορεί να λείπει από ένα τέτοιο μοντέλο, ενώ το μεταλλικό της κάλυμμα με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό είναι ιδιαίτερα όμορφο. Οι αγωγοί της υδρόψυξης φτάνουν τα 600mm και οδηγούν σε radiator 240mm. Οι μεγάλοι σε μήκος αγωγοί δίνουν μεγάλη ευελιξία για την εγκατάστασή της.

Η εταιρεία δεν έμεινε εκεί, όμως, αφού ανακοίνωσε και τις ROG Strix GeForce RTX 3080 Ti και RTX 3070 Ti. Η ASUS υποστηρίζει ότι οι κάρτες πηγαίνουν την αερόψυξη σε νέα επίπεδα, αφού διαθέτουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας. Σαφώς, ούτε εδώ λείπει το RGB, ενώ το σύστημα ψύξης εξασφαλίζει ότι τα πιο θερμά τμήματα της κάρτας θα ψυχθούν αποτελεσματικότερα, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση, χωρίς να ανέβουν οι θερμοκρασίες. Τέλος, τα τρία fans μπαίνουν σε mode 0dB για να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος, όταν η κάρτα είναι idle. Οι κάρτες συνδέονται με έως και τρία PCI Express 8-pin απευθείας από το τροφοδοτικό

Τέλος, η ASUS ανακοίνωσε τις TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti και RTX 3070 Ti με stealth αισθητική. Όπως και τα μοντέλα Strix που προαναφέραμε, έτσι και οι νέες κάρτες TUF μπορούν να λειτουργούν με τα fans εντελώς σταματημένα όταν αυτό είναι εφικτό, για λιγότερο θόρυβο. Η διακριτική τους αισθητική δίνουν στις κάρτες μια διακριτική άλλα όμορφη εμφάνιση, χωρίς να έχουν να ζηλέψουν τίποτα όσο αφορά στις επιδόσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την τιμή και τη διαθεσιμότητα, η εταιρεία μας παροτρύνει να επικοινωνήσουμε με τον αντιπρόσωπό της ανάλογα με την περιοχή που βρισκόμαστε.

Η MSI έρχεται με τρεις νέες σειρές

Όπως είναι φυσικό, η MSI δεν έμεινε έξω από χορό των ανακοινώσεων και έδωσε στη δημοσιότητα τρεις νέες σειρές καρτών. Ξεκινάμε από τις πανέμορφες κάρτες της σειράς SUPRIM, που διαθέτουν το πιο προχωρημένο σύστημα ψύξης της εταιρείας. Η όμορφη αισθητική τους πλαισιώνεται από RGB φωτισμό, ενώ το Dual BIOS δίνει τη δυνατότητα της μετάβασης από χαμηλό θόρυβο σε επιπλέον επιδόσεις, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Έπειτα, έρχονται οι κάρτες της σειράς GAMING TRIO που συνδυάζουν τις υψηλές επιδόσεις με την αποτελεσματική ψύξη και τα χαμηλά επίπεδα θορύβου. Οι τρεις ανεμιστήρες με το σύστημα ψύξης TRI FROZR 2 εξασφαλίζουν το δεύτερο, σε συνδυασμό με το matte backplate, που βοηθά στην παθητική ψύξη. Ο φωτισμός Mystic Light ελέγχεται φυσικά μέσω του λογισμικού της MSI.

Τέλος, η MSI μας έδειξε τη σειρά Ventus 3X, τα μοντέλα της οποίας είναι κατάλληλα για κάθε πιθανή εργασία. Ο σχεδιασμός είναι επικεντρωμένος στις υψηλές επιδόσεις, ενώ το εντυπωσιακό σύστημα ψύξης και το matte backplate την κάνουν κατάλληλη για κάθε build.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά όλων των μοντέλων της MSI, όπως η ίδια η εταιρεία τα έκανε γνωστά, μέσω της ανακοίνωσής της.

Η Colorful ανακοίνωσε RTX 3080 Ti με οθόνη LCD

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό φέρει η iGame GeForce RTX 3080 Ti Vulcan OC-V της COLORFUL, αφού είναι εξοπλισμένη με οθόνη LCD, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το monitoring της κάρτας. Η οθόνη αυτή δείχνει στοιχεία όπως η θερμοκρασία και το φορτίο της κάρτας, οι συχνότητες των ρολογιών και άλλα, ενώ μπορεί να ρυθμιστεί και για κάθετη τοποθέτηση της κάρτας. Επιπλέον, η κάρτα γραφικών διαθέτει πλήκτρο για άμεσο overclock που ανεβάζει τη συχνότητα στα 1710MHz άμεσα.

Σε ό,τι αφορά στις RTX 3070 Ti, η COLORFUL ανακοίνωσε τις iGame GeForce RTX™ 3070 Ti Advanced OC-V και COLORFUL GeForce RTX™ 3070 Ti NB 8G-V. Με τρία fans εκ των οποίων το μεσαίο χαρακτηρίζεται ως “Energy Core”, η πρώτη υπόσχεται υψηλές επιδόσεις με χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ το πλήκτρο overclock υπάρχει και εδώ και μπορεί να ανεβάσει τη συχνότητα στα 1830MHz.

Η COLORFUL GeForce RTX™ 3070 Ti NB 8G-V από τη μεριά της, διαθέτει βελτιωμένο σύστημα ψύξης και έναν ιδιαίτερο σχεδιασμό με μαύρο και κόκκινο χρώμα. Τα τρία fans εξασφαλίζουν καλή ψύξη και ο φωτισμός RGB στο πλάι προσθέτει στην αισθητική της.

Η Zotac προσθέτει οκτώ νέα μοντέλα στη φαρέτρα της

Τέλος, η Zotac, από την οποία μάθαμε για πρώτη φορά για τις RTX 3080 Ti και RTX 3070 Ti, ανακοίνωσε τα νέα της μοντέλα. Η πρώτη τις παραπάνω κάρτες διαθέτει μοντέλα AMP Extreme Holo, AMP Holo, Trinity OC και Trinity, ενώ η δεύτερη AMP Extreme Holo, AMP Holo και Trinity.

Τα μοντέλα AMP Holo προσφέρουν εργοστασιακό overclock απευθείας από το κουτί για εξαιρετικές επιδόσεις και Dynamic RGB για όμορφη αισθητική. Όλα τα νέα μοντέλα διαθέτουν το σύστημα ψύξης IceStorm 2.0, με τρία fans που είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά και πιο αθόρυβα, ταυτόχρονα. Είναι ακόμα εξοπλισμένες με Dual BIOS για εύκολη εναλλαγή μεταξύ του ήσυχου και του ισχυρού τους mode.

Η σειρά RTX 3080 Ti της Zotac θα είναι διαθέσιμη στις 3 Ιουνίου, ενώ η σειρά RTX 3070 Ti θα καταφθάσει στις 10 του μήνα. Τα μοντέλα AMP Extreme Holo θα είναι διαθέσιμα στις αρχές του Ιουλίου.