Οι fans του hardware πρέπει να έχουν αρχίσει να έχουν πολύ γερά νεύρα, αφού ένας ακόμα CEO μιλά για ελλείψεις στον τομέα, με ορίζοντα κάθε φορά και μεγαλύτερο. Αυτή τη φορά το χτύπημα έρχεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intel, Pat Gelsinger, που μιλά για ελλείψεις μέχρι και στις αρχές του 2023.

Ο Gelsinger ουσιαστικά συμφωνεί με τα όσα δήλωσε η CEO της AMD, Lisa Su, η οποία είχε αναφέρει ότι οι ελλείψεις στο hardware δε θα σταματήσουν να υπάρχουν πριν το τέλος του 2022. Ωστόσο, ο CEO του αντίπαλου δέους της AMD δεν τοποθετεί χρονικά το λήξη του όλου ζητήματος, γεγονός που μόνο ενθαρρυντικό δεν φαίνεται αρχικά. Διαβάζοντας, όμως, τις πλήρεις δηλώσεις του, βλέπουμε έναν τόνο αισιοδοξίας. Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Pat Gelsinger στο CNBC:

Αυτή τη στιγμή είμαστε στο χειρότερο σημείο. Κάθε τρίμηνο του επόμενου έτους, τα πράγματα θα γίνονται συνεχώς καλύτερα, αλλά δε θα έχουμε ισορροπία προσφοράς-ζήτησης μέχρι το 2023.

Ουσιαστικά, είναι βέβαιο πλέον πως πρέπει να συνηθίσουμε αυτήν την πραγματικότητα. Και οι τρεις CEOs των μεγάλων εταιρειών του χώρου, Intel, AMD και NVIDIA, συμφωνούν ότι το 2022 θα είναι ένας ακόμα δύσκολος χρόνος για την αγορά. Ευχή όλων, φυσικά, είναι να ισχύουν όσα είπε ο Gelsinger για βελτίωση όσο περνά ο καιρός.