Πριν από μερικές ώρες η Huawei παρουσίασε το νέο της laptop, Matebook 14s, το οποίο έρχεται με όμορφο και καινοτόμο σχεδιασμό, καθώς και δυνατότητες για χρήση τόσο σε εργασιακό χώρο, όσο και στην καθημερινότητά σας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του.

Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε ότι το Huawei Matebook 14s είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να μεταφερθεί παντού και να χρησιμοποιηθεί με ευκολία όπου και αν βρίσκεστε. Ζυγίζει μόλις 1,43 κιλά, ενώ τα πολύ μικρά του bezels το κάνουν όσο μικρότερο γίνεται. Συγκεκριμένα, το επάνω bezel έχει πάχος 6,3 χιλιοστά, ενώ το κάτω είναι στα 9,3 χιλιοστά, γεγονός που κάνει την αναλογία οθόνης 90%.

Η οθόνη του έχει ανάλυση 2,5K, ενώ ο ρυθμός ανανέωσής της φτάνει τα 90Hz, πράγμα που το καθιστά κατάλληλο ακόμα και για gaming υπό προϋποθέσεις. Η αναλογία της οθόνης είναι 3:2, δίνοντας μεγάλη επιφάνεια, που μπορεί να χωρέσει πολλά παράθυρα, για πολλές διεργασίες που γίνονται παράλληλα. Επιπλέον, η οθόνη διαθέτει πιστοποίηση blue light και anti-flicker, ώστε να μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε για πολλές ώρες, χωρίς ερεθισμό στα μάτια σας. Η κάμερα βρίσκεται πάνω από την οθόνη, χωρίς την παρουσία notch.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που φέρει, ωστόσο, το νέο Matebook, αφορά στις επιδόσεις του. Και αυτό διότι έρχεται με επεξεργαστές Intel 11ης γενιάς, που προσφέρουν αισθητά υψηλότερες επιδόσεις από τον προκάτοχό του. Ειδικότερα, χάρη στον Intel I5 11370H παρατηρείται αύξηση 11% σε single thread επιδόσεις, που φτάνουν το 25% στην έκδοση που έχει επεξεργαστή Intel i7.Τα αντίστοιχα νούμερα για το multi thread, είναι 29 και 34% αντίστοιχα, αποδεικνύοντας ότι το εν λόγω laptop είναι ικανό για πολύ περισσότερα από απλή δουλειά γραφείου. Οι επιδόσεις αυτές, φυσικά, απαιτούν και ανάλογη ψύξη, ώστε να μπορούν να μπορούν να διατηρηθούν για αρκετή ώρα. Και σε αυτό το κομμάτι η Huawei έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός, αφού το σύστημα ψύξης διαθέτει περισσότερες από 79 λεπίδες, που δίνουν 25% μεγαλύτερη ροή αέρα.

Εκτός των παραπάνω, το νέο Huawei Matebook 14s διαθέτει και εξαιρετικό πακέτο σε ό,τι αφορά στον ήχο, αφού είναι εξοπλισμένο με τέσσερα ηχεία, εκ των οποίων τα δύο είναι bass για πλούσιο και βαθύ ήχο και τα αλλά δυο είναι tweeters. Παράλληλα, υπάρχουν και τέσσερα μικρόφωνα, που μπορούν να αποτυπώσουν κατάλληλα τη φωνή σας όπου και αν βρίσκεστε στο χώρο. Μάλιστα, ο ήχος βελτιώνεται με σύστημα AI, για τέλειο αποτέλεσμα. Ακόμα, έχει μπαταρία χωρητικότητας 60Wh, ενώ η ταχεία φόρτιση 90W μπορεί να σας προσφέρει μέχρι και 2,5 ώρες χρήσης με μόλις 15 φόρτισης.

Τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, το νέο Matebook έχει εξαιρετικές δυνατότητες συνδεσιμότητας με τις άλλες συσκευές της Huawei. Τόσο το πιο πρόσφατο Matepad 11, όσο και τα κινητά της εταιρείας μπορούν να συνδεθούν άμεσα με το laptop, ώστε να μπορείτε να κάνετε όλες σας τις δουλειές από μια συσκευή ή να χρησιμοποιήσετε κάποια από αυτές ως βοηθητική. Μια χρήση για παράδειγμα που μπορεί να εξυπηρετήσει πολλούς είναι η χρήση του κινητού ως εξωτερικό δίσκο για το Matebook, ασύρματα.

Σχετικά με τις τιμές, η έκδοση με επεξεργαστή i5, 8GB μνήμης RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου τεχνολογίας NVMe, κοστίζει 1199€. Η έκδοση με τα ίδια χαρακτηριστικά και 16GB RAM είναι στα 1299€. Τέλος, η έκδοση του Huawei Matebook 14s με επεξεργαστή i7, 16GB RAM και 1TB αποθηκευτικού χώρου ανέρχεται στα 1599€. Ημερομηνία κυκλοφορίας δε γνωρίζουμε με ακρίβεια, αλλά αναμένεται σύντομα.