Η Samsung στην πρόσφατη υβριδική παρουσίασή της στην Tech Day 2021, μίλησε για τις μνήμες DDR6 και LPDDR6, αλλά μας έδωσε και μια γεύση και ορισμένες βασικές προδιαγραφές των επερχόμενων GDDR6+ και GDDR7. Μπορεί να φαντάζει κάτι μακρινό, όμως η εταιρεία μίλησε ακόμη και με ακριβείς ταχύτητες.

Αρχικά το τυπικό DDR6 θα προσφέρει ταχύτητες που αγγίζουν τα 12.800 Mbit/s, ενώ μπορεί να φτάσει και τα 7.000 Mbit/s στα υπερχρονισμένα modules. Τα memory banks θα είναι 4 φορές περισσότερα σε σχέση με το DDR4. Εκτός αυτών, η εταιρεία μίλησε και για την GDDR6+, η οποία έρχεται με ταχύτητες που αγγίζουν τα 24.000 Mbit/s. Δε γνωρίζουμε περισσότερα για την GDDR6+ μνήμη. Οι πρώτες DDR6 μνήμες αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2024.

Το GDDR7 από την άλλη αναμένεται να προσφέρει ταχύτητες έως και 32.000 Mbits/s σε συνδυασμό με την δυνατότητα προστασίας σφαλμάτων σε πραγματικό χρόνο. Δε γνωρίζουμε περισσότερα για τη συγκεκριμένη λειτουργία των GDDR7 μνημών, καθώς η Samsung δεν αναφέρθηκε σε αυτή. Επίσης, δε γνωρίζουμε ακόμα την εκτιμώμενη ημερομηνία κυκλοφορίας, όμως να αναμένεται να καθυστερήσει περισσότερο από τις GDRR6.

Σίγουρα είναι αρκετά νωρίς να συζητάμε για αυτές τις μνήμες, αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμα το DDR5 δεν έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας, όμως μπορούμε να έχουμε μια εικόνα για το τι μας περιμένει.