Σύμφωνα με πληροφορίες του TechPowerUP, η Nvidia δε θα κυκλοφορήσει Founders Edition για την επερχόμενη RTX 2060 12GB. Στο μεταξύ, όσο αναμενόμενη ήταν η κυκλοφορία του νέου μοντέλου, τόσο αναπάντεχος ήταν ο τρόπος με τον οποίο η Nvidia αποφάσισε να την ανακοινώσει.

Ο λόγος που φαίνεται περίεργη η ανακοίνωση της εταιρείας είναι ότι απλά ενημέρωσε σιωπηλά στην αντίστοιχη σελίδα του ιστοτόπου της και να κάνει μια σύντομη δήλωση στον Τύπο.

Η τιμή θα ποικίλει ανάλογα με το μοντέλο και την περιοχή. Πρόκειται για μια premium έκδοση της RTX 2060 6GB και αναμένουμε ότι η τιμή θα το αποτυπώνει αυτό. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με του συνεργάτες μας για λεπτομέρειες και τιμές.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας, επιβεβαιώνεται στο μεταξύ ότι η RTX 2060 12GB διαθέτει 2176 CUDA cores και ότι ουσιαστικά πρόκειται για μια RTX 2060 SUPER, με μικρότερο bandwidth στη μνήμη και τις ίδιες ταχύτητες. Αρχικά υπήρχε και μια Founders Edition στην ιστοσελίδα, αλλά φαίνεται πως επρόκειτο για λάθος, αφού η εταιρεία την αφαίρεσε.

RTX 2060 12GBΠράγματι, οι πηγές του TechPowerUP επιβεβαιώνουν πως δε θα υπάρξει τέτοια έκδοση, αφού οι συνεργάτες της Nvidia αναφέρουν πως οι δικές τους κάρτες θα είναι οι μοναδικές εκδόσεις του μοντέλου.

Η RTX 2060 12GB κυκλοφορεί επίσημα στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ για την ώρα δεν έχουμε δει το σχεδιασμό της.