Η παγκόσμια έλλειψη σε chips έχει επηρεάσει κάθε εταιρεία τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη Samsung να μην αποτελεί εξαίρεση. Ο κορεατικός κολοσσός, μάλιστα, έχει ένα timeline, που έχει να κάνει με το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα στο κομμάτι αυτό.

Στις τάξεις της Samsung, πιστεύεται πως οι ελλείψεις θα συνεχίσουν μέχρι το δεύτερο μισό του 2022, σύμφωνα με το The Elec. Η εταιρεία φαίνεται να συμφωνεί με την πρόβλεψη της Nvidia για το πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην παγκόσμια αγορά ημιαγωγών. Ο TM Roh, συζήτησε για το θέμα με εκπροσώπους από 30 συνεργάτες και προμηθευτές στις 10 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με αναφορές, η εταιρεία τόνισε στη συνάντηση ότι chipsets και RF chips συγκεκριμένα θα είναι σε έλλειψη μέχρι τα μισά του 2022.

Η κορεατική εταιρεία φαίνεται πως κάνει αρκετά βήματα ώστε να μετριάσει την κατάσταση. Η Samsung θα πιέσει ώστε να υπογράψει ετήσια συμβόλαια με κατασκευαστές chips ώστε να εξασφαλίσει μεγάλη παραγωγή. Λέγεται ακόμα ότι θα κρατά απόθεμα από chips παραγωγής τεσσάρων εβδομάδων και όχι δύο, όπως έκανε ως τώρα.

Η λήψη μέτρων για την ομαλοποίηση της κατάστασης, έστω και μετά από τόσους μήνες δυσκολιών, είναι μια ευχάριστη εξέλιξη. Ας ελπίσουμε να δούμε όντως αποτέλεσμα στον ορίζοντα 6-7 μηνών που έθεσαν δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου.