Στις αρχές του έτους, και πιο συγκεκριμένα το Φεβρουάριο, κυκλοφόρησε ένα patch που έρχεται να βελτιώσει τα boot times, δηλαδή τους χρόνους εκκίνησης, των parallel Linux systems. Αυτόν τον καιρό, ετοιμάζεται η συγκεκριμένη ενημέρωση και φέρνει αρκετά χαμηλούς χρόνους στο “δοκιμαστικό” στάδιο. Εκτός αυτών, μπορεί να φέρει αρκετές βελτιώσεις στην λειτουργεία των πολύ-πύρηνων severs και workstations.

boot times Linux

Αναλυτικότερα, οι πολύ-πύρηνοι severs και τα workstations που βασίζονται σε AMD EPYC, Ryzen Threadripper ή Intel Xeon επεξεργαστές θα δουν μια βελτιωμένη, αλλά και αποτελεσματικότερη λειτουργία και χρήση. Η συγκεκριμένη ενημέρωση αφορά στον κώδικα του λειτουργικού και όχι κάποια αλλαγή στις τεχνολογίες των επεξεργαστών.

boot times Linux

Αυτό σε νούμερα μεταφράζεται ως εξής: Σε ένα σύστημα που διαθέτει 96 threads, η ενημερωμένη έκδοση του κώδικα μείωσε το Bringup time (χρόνος αφύπνισης) των πυρήνων από 500 ms σε μόλις 34 ms. Όλα αυτά και ακόμα παραπάνω μπορεί να αλλάξουν ενώ το parallel performance μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το PUBG γίνεται δωρεάν τον Ιανουάριο του 2022

Δεν υπάρχει νόημα να εμβαθύνουμε στο συγκεκριμένο θέμα και να αναφέρουμε ορολογίες και διάφορα άλλα τεχνικά στοιχεία. Για όσους θέλουν να δουν και να μάθουν περισσότερα για το patch που βελτιώνει τα boot times των Linux και όχι μόνο, μπορούν να κάνουν κλικ εδώ.