Πρόσφατα εντοπίστηκε ένα mining farm Ethereum το οποίο φαίνεται να χρησιμοποιεί τις ακυκλοφόρητες RTX 4090 Ti και Radeon RX 7000. Έχουν ακουστεί διάφορα για το συγκεκριμένο farm, ενώ εντυπωσιακά μοιάζουν τα έσοδα που προσφέρει.

Αναλυτικότερα, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 3 workers που φέρουν τα εξής ονόματα: “4090 Ti-Overclock Test”, “RX7000-Control-Test” και “RX7000-Overclock-Test”. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν πρόκειται όντως για τις νέες next-gen κάρτες γραφικών της NVIDIA και της AMD ή γενικότερα τι υλικό χρησιμοποιείται. Αναφορές λένε πως είναι απλά ψευδώνυμα που έδωσε ο ιδιοκτήτης. Από την άλλη, κάποιοι πιστεύουν πως πρόκειται για υλικό που δίνεται στους insiders, έτσι να ώστε να δοκιμάσουν τις αρχιτεκτονικές Lovelace και RDNA3 υπό mining workloads, κάτι που σχετίζεται με την ζήτηση αυτών των καρτών.

Είτε πρόκειται για τις πραγματικές next-gen κάρτες των εταιρειών είτε όχι, το συγκεκριμένο farm φαίνεται πως μπορεί να “εξορύσσει” το Ethereum έως και 4,3 TH/s. Πιο απλά, αυτό σημαίνει 5 ETH ανά τρεις ώρες, δηλαδή περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια των ΗΠΑ ανά μήνα.

Όπως καταλαβαίνετε αν αυτά τα νούμερα είναι τότε ίσως δημιουργηθεί ξανά σάλος με τις RTX 4090 Ti και Radeon RX 7000, όταν αυτές κυκλοφορήσουν. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν μπορούν να επαληθευτούν, ενώ οι συγκεκριμένες κάρτες δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.