Σύμφωνα με πηγές, η Nvidia ζήτησε από τους συνεργάτες της να διακόψουν προσωρινά την παραγωγή της επερχόμενης ναυαρχίδας των GPU, GeForce RTX 3090 Ti. Η καθυστέρηση οφείλεται κυρίως με θέματα στο hardware και στο firmware της κάρτας ωστόσο δεν υπάρχουν παραπάνω πληροφορίες. Το μόνο σίγουρο είναι πως η κορυφαία κάρτα γραφικών της Nvidia θα κυκλοφορήσει στα ράφια των καταστημάτων (;) αργότερα από το προγραμματισμένο.

Χωρίς να γνωρίζουμε με σιγουριά, πιθανότατα τα προβλήματα έχουν να κάνουν με υπερθέρμανση, επιλογή αδύναμων/λανθασμένων υλικών και ακόμα και ασυμβατότητα ανάμεσα στο hardware που επιλέχθηκε.

GIGABYTE's custom GeForce RTX 3090 Ti graphics cards teased 04 | TweakTown.com

Η Nvidia αρχικά ανακοίνωσε την GeForce RTX 3090 Ti κατά την διάρκεια της τεχνολογικής έκθεσης CES στις 4 Ιανουαρίου του 2022. Ωστόσο παρέλειψε να αναφέρει την ημερομηνία κυκλοφορίας της και παρότρυνε την gaming κοινότητα να αναμένει περισσότερες πληροφορίες στο τέλος του μήνα.

Για την ακρίβεια η “πράσινη” εταιρεία δεν ανακοίνωσε καν αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της νέας κάρτας γραφικών, παρά μόνο το γεγονός πως η GeForce RTX 3090 Ti θα διαθέτει 40 TFLOPS για shaders, 78 TFLOPS για ray tracing και 320 TFLOPS για AI διεργασίες, ενώ παράλληλα θα διαθέτει τον εξωπραγματικό αριθμό των 24GB GDDR6X μνήμης. Με τέτοια τεχνικά χαρακτηριστικά, αδιαμφισβήτητα η GeForce RTX 3090 Ti θα είναι η “βασίλισσα” των GPU benchmarks ωστόσο η τιμή της αναμένεται να είναι εξωπραγματική.

Διάβασε επίσης: Η Bugatti παρουσίασε ηλεκτρικό πατίνι με ABS και ταχύτητα έως 30 χλμ/ώρα