Το Raspberry Pi Foundation ανακοίνωσε την τέταρτη έκδοση του δημοφιλούς μικρού μεγέθους υπολογιστή. Το Raspberry Pi 4 έρχεται στο ίδιο μέγεθος και στην ίδια αρχική τιμή πώλησης των 35€, αλλά με αρκετά βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Διαθέτει μέχρι και 4GB RAM, γρηγορότερο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών, γρηγορότερο Ethernet, dual-band WiFi, δύο υποδοχές HDMI και δύο USB 3 θύρες.

Σύμφωνα με αναφορές το ακριβότερο μοντέλο των 4GB RAM, το οποίο θα κοστίζει 60€ θα μπορεί να υποστηρίζει καθημερινές λειτουργίες όπως browsing μέχρι και 15 καρτέλες Chrome, βασικό image edit στο GIMP και επεξεργασία εγγράφων με το Libre Office. Αλλά δεν μπορεί να υποστηρίξει λειτουργίες όπως full screen βίντεο στο YouTube ακόμα και σε ανάλυση 480p. Λογικό για έναν υπολογιστή που κοστίζει λιγότερο από 100€. Ούτως ή άλλως δεν προορίζεται για τέτοιες λειτουργίες.

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του εδώ.

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here