Παρά το γεγονός ότι η σειρά Tiger Lake δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, μια νέα λίστα του 3DMark δείχνει ένα μέρος των δυνατοτήτων τους. Παρακάτων όμως δεν συγκρίνονται οι επεξεργαστές των, αλλά οι κάρτες γραφικών ενός άγνωστου ακόμα Tiger Lake Xe και του Ryzen 9 4900HS. Ειδικά από τη στιγμή που θα έχουν μεγάλη διαφορά στον αριθμό πυρήνων και threads, αυτό θα ήταν άδικο. Οι iGPUs όμως μπορούν να συγκριθούν κανονικά.

Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών στο Tiger Lake Xe επεξεργαστή βασίζεται στη νέα Xe αρχιτεκτονική γραφικών που είναι σχεδιασμένη από την Intel. Από την άλλη μεριά, η AMD χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική Vega, για τα ενσωματωμένα γραφικά του Ryzen 9 4900HS. Όπως φαίνεται και στην παρακάτων εικόνα, η Xe iGPU έχει καλύτερες επιδόσεις από τη Vega κατά 10,5%. Πιο κάτω, φαίνεται ότι και στα δύο tests γραφικών, η Xe κερδίζει τη Vega κατά 6,7% και 13,8% αντίστοιχα. Δυστυχώς, τα ρολόγια των καρτών δεν έιναι καταγεγραμμένα.

Tiger Lake Xe

Όσο αφορά στις επιδόσεις των επεξεργαστών, παρά το άδικο της υπόθεσης, υπάρχει σύγκριση. Ο επεξεργαστής της AMD όμως δεν είναι ο Ryzen 9 4900HS, αλλά ο Ryzen 5 4650HS, με 6 πυρήνες και 12 threads. Στο physics test του 3DMark έχει score ίσο με 12.988. Από την άλλη, ο άγνωστος Intel έχει 13.030 στο ίδιο test. Μάλιστα, έχει λιγότερους πυρήνες και threads (4 και 8 αντίστοιχα) και πιθανώς χαμηλότερες ταχύτητες ρολογιών. Με βάση, αυτά τα νούμερα, η επερχόμενη mobile πλατφόρμα της Intel φαίνεται πολλά υποσχόμενη.

Οι επεξεργαστές Tiger Lake αναμένονται αργότερα μέσα στο 2020, η στις αρχές του 2021.

Με παράτησε η κοπέλα μου γιατί έπαιζα πολύ μπάσκετ. Επίσης, όταν δεν γράφω άρθρα, πίνω μπύρες. Πολλές μπύρες!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here