Η Redmi δημοσίευσε teaser για το επερχόμενο gaming laptop, το Redmi G προ κάποιων ημερών και πλέον έχουμε την ανακοίνωση της συσκευής μέσω μίας δημοσίευσης στο Weibo.

Redmi G

Έχουμε οθόνη 16, 1 ιντσών με πάρα πολύ μικρά bezels γεγονός που ωθεί την εταιρεία να τοποθετεί την κάμερα στο κάτω bezel και όχι πάνω. Επίσης, όσο αφορά στην οθόνη, υπάρχει υποστήριξη ρυθμού ανανέωσης στα 144Hz, 1080p ανάλυση και 100% sRGB υποστήριξη.

Το σασί της συσκευής είναι όμορφο, με ένα σχετικά μυτερό design και ένα μεγάλο touchpad. Παρόλο που δεν υπάρχει πληροφόρηση για τα υλικά, υποθέτουμε ότι θα είναι καλής ποιότητας πλαστικό με κάποια μεταλλικά σημεία.

Εντός, έχουμε τον επεξεργαστή Intel Core i5-10200H μαζί με μία Nvidia GeForce GTX 1650 GPU, η οποία είναι από τις κατώτερες επιλογές μαζί με τον εν λόγω επεξεργαστή. Η δεύτερη επιλογή είναι με Core i5-10300H CPU και GTX 1650 Ti για κάποια χρήματα παραπάνω. Η τρίτη και η ακριβότερη επιλογή είναι με τον Core i7-10750H και την GTX 1650 Ti. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει πληροφορία για το αν υποστηρίζεται η G-Sync τεχνολογία.

Redmi G

Η μπαταρία είναι μικρή με περίπου 55Wh και με το εν λόγω hardware, υποθέτουμε πως η χρήση με χαλαρό browsing και δουλειά βγάζει περίπου 5 ώρες χωρίς φόρτιση. Σε games και ειδικά απαιτητικά games, η ώρα χωρίς φόρτιση κατεβαίνει πολύ. Ωστόσο, πέρα από το λεπτό design, η Redmi υπόσχεται εξαιρετικές αποδόσεις ψύξης που επιτυγχάνονται μέσω 2 μεγάλων αεραγωγών και 3 μικρών θερμαντήρων.

Τέλος, το Redmi G θα κυκλοφορήσει στις 17 Αυγούστου με τις προ-παραγγελίες στην Κίνα να έχουν ξεκινήσει ήδη. Η αρχική τιμή του gaming laptop είναι 650€ ($760) με την τιμή να ανεβαίνει έως και τα 850€ ($1.000). Η διαθεσιμότητα είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό καθώς αυτές είναι οι τιμές για την Κινέζικη αγορά, χωρίς να έχουμε πληροφορίες για το αν το Redmi G θα βγει από την αγορά της Κίνας.