Η TEAMGROUP θα πάρει τα ηνία στο χώρο της παραγωγής μνημών RAM, καθώς θα γίνει η πρώτη εταιρεία που θα κυκλοφορήσει μνήμες τεχνολογίας DDR5. Αυτό θα γίνει με την κυκλοφορία της σειράς ELITE στα μέσα στου 2021.

Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο με προϊόντα DDR3 και DDR4, η εταιρεία έχει εκπλήξει άπαντες με τις δυνατότητες R&D και την εξαιρετική της ποιότητα. Η TEAMGROUP θα είναι η πρώτη που θα κυκλοφορήσει μνήμες DDR5, μέσω της σειράς ELITE, που είναι από τις κορυφαίες σε πωλήσεις αυτή τη στιγμή. Η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα module 16GB, συχνότητας 4.800MHz, που θα λειτουργεί σε 1,1V, την ώρα που η τωρινή γενιά, DDR4, λειτουργεί σε 1,2V. Ο ρυθμός μεταφοράς δεδομένων θα φτάσει τα 4.800-5.200 Mbps, που συνιστά 1,6 φορές υψηλότερο ρυθμό, την ώρα που η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται κατά 10%.

Οι τωρινές μνήμες DDR4 με ECC απαιτούν ένα επιπλέον chip που πρέπει να εγκατασταθεί στο PCB, ενώ οι μνήμες DDR5 υποστηρίζουν on-die ECC, ένα χαρακτηριστικό που διορθώνει errors του ενός bit, βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό τη σταθερότητα του συστήματος. Σε γενικές γραμμές, η προσμονή για βελτίωση στην αποτελεσματικότητα της νέας τεχνολογίας, που θα επιτρέψει μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων και βελτίωση του AI.

Η TEAMGROUP έκανε μεγάλες προετοιμασίες μέσα στο 2020, ώστε να πάρει τα ηνία από νωρίς στην αγορά της επόμενης γενιάς. Οι κυκλοφορίες της θα συγχρονιστούν με αυτές των της πλατφόρμας DDR5 από τις Intel και AMD. Οι μνήμες θα γίνουν διαθέσιμες στις αρχές του τρίτου τριμήνου του 2021.