Η ASUS παρουσίασε την TUF Gaming παραλλαγή της RX 6900 XT, επιβεβαιώνοντας τις φήμες ότι η νέα flagship κάρτα γραφικών της AMD θα είναι διαθέσιμη με custom εκδόσεις από τρίτους συνεργάτες.

Η νέα κάρτα είναι εξοπλισμένη με ένα σύστημα τριών fan και 2.9-slot cooler design. Ο βασικός στόχος μιας TUF Gaming κάρτας γραφικών είναι η ισχύς και η αξιοπιστία της, επομένως το νέο “industrial look” έγινε γρήγορα αποδεκτό από πολλούς χρήστες και reviewers που θα προτιμούσαν να αξιοποιήσουν το budget τους σε μια ικανότερη ψύκτρα παρά να πληρώσουν για ουσιαστικά άχρηστα RGB features.

Η ψύξη της κάρτας υποστηρίζει 0db fan technology, το οποίο κλείνει εντελώς τα fans όταν η θερμοκρασία της κάρτας βρίσκεται κάτω από 55°C. Με μία τόσο αποδοτική ψύκτρα, η κάρτα θεωρητικώς θα είναι 100% ήσυχη σε “ελαφρά” workloads.

Τα specs της κάρτας δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα επισήμως, αλλά μπορούμε να μαντέψουμε ότι οι ταχύτητες θα ξεπεράσουν αρκετά το reference των 2250MHz που δίνει η AMD. Η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών επίσης όπως υπονοεί το όνομα, είναι “factory-overclocked”, επομένως σίγουρα θα δούμε κάποιες εντυπωσιακές ταχύτητες.

Από τα renders, μπορούμε να διακρίνουμε ότι η TUF RX 6900 XT έχει μια ιδιαίτερη διάταξη των θυρών, καθώς έχει τρία DisplayPort 1.4 και ένα HDMI 2.1 output. Δηλαδή, δεν έχει το USB Type-C connector της AMD κάρτας το οποίο αντικαταστάθηκε με το τρίτο DisplayPort.

Η ASUS RX 6900 XT TUF τροφοδοτείται από έναν διπλό 8-pin connector, επομένως μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δε θα υπάρχει κάποια επιπλέον κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με την απλή RX 6900 XT, η οποία απαιτεί ένα τροφοδοτικό τουλάχιστον 850W.

Αυτό το μοντέλο είναι πιθανό να κοστίζει λίγο περισσότερο από 999€, που είναι η τιμή κυκλοφορίας της κάρτας. Δεν είναι σαφές το πόσες κάρτες έχουν ήδη κατασκευαστεί από την ASUS και εάν η AMD θα επιτρέψει στους συνεργάτες της να πουλήσουν αυτές τις κάρτες αμέσως μετά την κυκλοφορία της νέας SKU, ή μάλλον να επιβάλουν ένα τεχνητό embargo για μια εβδομάδα αργότερα, όπως έκανε η εταιρεία με τη σειρά RX 6800.